Волонтери Львова зберуться біля обласної ради з ультимативною вимогою

14:41 9 вересня 2022 р.

Фото до новини

Сьогодні о 16:00 львівські волонтери прийдуть до Львівської обласної ради з вимогою - внести до порядку денного наступного пленарного засідання питання звіту правоохоронних органів перед громадою щодо переслідування волонтерів.

Про це повідомив представник ГО "Незалежні" Ростислав Коваль, пише Dailylviv.com.

"Кожен з нас, хто відчуває несправедливість та переслідування, прийде до Львівської обласної ради з єдиною вимогою - внести до порядку денного наступного пленарного засідання питання звіту правоохоронних органів перед громадою щодо переслідування волонтерів",- написав Ростислав Коваль.

За його словами, після низки порушених кримінальних справ, резонансних обшуків та інших слідчих дій, які останнім часом систематично проводили в помешканнях та офісах волонтерів, стало зрозуміло, що «система» і громадянське суспільство знову стали на різні сторони вододілу. Одні невпинно працюють для забезпечення потреб ЗСУ, інші - імітують боротьбу з вигаданою злочинністю. 

"Коли громадськість Львова вперше звернулись до правоохоронних органів з проханням провести зустріч-обговорення проблем роботи волонтерів, нас проігнорували.

Коли ми офіційно, а учора публічно вимагали від влади відреагувати на тотальні провокації, спрямовані проти волонтерського руху, нас проігнорували.

Сьогодні ми не просимо, а вимагаємо звіту правоохоронних органів перед обласною радою, перед громадою!" - наголосив Ростислав Коваль.

На Львівщині волонтери об'єдналися проти репресій правоохоронців

Обшук у відомого волонтера Святослава Літинського. Його дружину забирає швидка (відео)

Обшуки проводять також у партнера Літинського - Назарія Островського

Козицький відреагував на обшуки в Літинського

Сьогодні суд у Львові обере відомому художнику Олесю Дзиндрі запобіжний захід

Художнику Олесю Дзиндрі і волонтеру Юрію Музичуку заборонили виїзд за кордон

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів