Війська Росії на кордоні – в підвищеній бойовій готовності: очікують «провокацій «Правого сектора» (відео)

15:32 19 червня 2014 р.

Фото до новини

Про це заявив у четвер міністр оборони РФ Сєргєй Шойгу.

" title="Відео до новин Львова" frameborder="0" allow="accelerometer; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen>


Відео: Інтер

Як передає сьогодні, 19 червня, власний кореспондент УНІАН у Москві, міністр оборони РФ Сєргєй Шойгу заявив у четвер під час «урядової години» в Держдумі, яка пройшла напередодні в закритому режимі, про переведення Збройних сил Росії на кордоні з Україною в підвищену бойову готовність, але пообіцяв не втручатися в цей конфлікт.

Про це ж повідомив сьогодні на прес-конференції в Москві депутат Держдуми РФ, «верховний отаман союзу козачих військ Росії та зарубіжжя» Віктор Водолацький. За його словами, «ті військові підрозділи, які дислоковані на території Ростовської та Волгоградської областей, знаходяться в підвищеній готовності, щоб виключити потрапляння на територію РФ українських військових, які втратили орієнтування на місцевості».

Окрім того, він заявив: «Війська знаходяться в підвищеній бойовій готовності, щоб виключити провокації, які можливі від «Правого сектора» на кордоні з Ростовською, Воронезькою та іншими областями».

Водолацький додав, що Шойгу заявив на зустрічі таке: «Збройні сили РФ не втручаються і не втручатимуться в конфлікт, який сьогодні відбувається на території України». Депутат додав: «Було запитання (Шойгу), чи надаватиме Міноборони допомогу «Луганській і Донецькій республікам», відповідь Шойгу: «ні». Питання про введення російських не може бути – ми не такі божевільні, як ваше (українське) керівництво».

Як інформував «Щоденний Львів», у напрямку України вишикувалася колона російської бронетехніки протяжністю до 15 км, до українського кордону стягують російські винищувачі Су-34, а також перекидають підрозділи російських десантно-штурмових дивізій, причому деякі російські військовослужбовці одягнені у форму Збройних сил України, а на Луганщині терористи маскуються в нацгвардійців, керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор спільноти військових експертів «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук заявив: «Підтягування російських військ до кордону з Україною – це глобальна провокація. Російські диверсанти в українській військовій формі, які зараз стирчать біля кордону, – це інструмент такої провокації. Не здивуюся, якщо завтра на кордоні розпочнуться незрозумілі і вкрай резонансні дії ряджених «українських військових», які дадуть Путіну привід вживати найнеадекватніші дії проти України. Треба пам'ятати, що провокатор Гітлер, який кинув половину світу у вогонь війни – дитина порівняно з провокатором Путіним. Останній не показав і десятої частини тієї підлості й підступності, на які здатний. Зупинити його може тільки міжнародне співтовариство, яке вважає за краще робити красиві заяви з циклу «і вашим, і нашим», аніж діяти».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів