У напрямку України вишикувалася колона російської бронетехніки протяжністю до 15 км, – РНБО

13:29 18 червня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Reuters

Про це повідомив у середу речник інформаційного центру Ради національної безпеки і оборони Володимир Чеповий.

Речник інформаційного центру Ради національної безпеки і оборони Володимир Чеповий повідомив сьогодні, 18 червня, на брифінгу в агенції «Укрінформ», що до прикордонних з Україною районів висунуто чотири російських батальйонні тактичні групи: дві від 7-ї і 76-ї повітрянодесантних дивізій, і стільки ж – від 56-ї штурмової десантної бригади та 19-ї окремої мотострілкової бригади збройних сил РФ. За його словами, вчора на автомобільній дорозі сполученням Москва-Київ поблизу Калуги зафіксовано колону військової техніки ЗС РФ – БТРи та важку гусеничну техніку на платформах, яка стояла на узбіччі в напрямку Брянська. Протяжність цієї колони – близько 15 км.

Натомість телеканал «Espreso.tv» цитує таке повідомлення речник інформаційного центру Ради національної безпеки і оборони на тому ж брифінгу: «Прикордонна служба продовжує виконувати свої обов'язки у вкрай складних умовах. Ведуться бойові дії по відновленню і обороні кордону. Прикордонна служба ФСБ Росії відверто ігнорує угоди в частині припинення пропуску осіб і вантажів у пунктах пропусках, які тимчасово закриті урядом України».

Як інформував «Щоденний Львів», джерело, близьке до міністерства оборони РФ, повідомило московській газеті «Ведомости», що до українського кордону перекидають підрозділи російських десантно-штурмових дивізій, а спільнота військових фахівців «Інформаційний Спротив» та її координатор – керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук – повідомляли вчора:

«Уздовж східних кордонів України в прикордонних районах Росії зосереджені російські війська:

Навпроти Донецької області – близько 6 500 особового складу.

Навпроти Луганської та Харківської областей – понад 4 100 о/с.

Навпроти Сумської та Чернігівської областей – більше 2 500 о/с.

На території Ростовської області РФ зафіксовані диверсійно-розвідувальні групи (ДРГ) зі складу частин російського спецназу.

Деякі російські військовослужбовці зі складу ДРГ одягнені у форму Збройних сил України.

Дислокація ДРГ – райони м. Каменськ-Шахтинський, Гуково, Новошахтинськ (Ростовська обл., Росія).

Готові до перекидання на територію України для посилення угруповань терористів (загальною чисельністю понад 1 000 осіб), які діють у р-ні Луганська, Станично-Луганського й Свердловська (Луганська обл., Україна).

Також у прикордонних районах РФ зафіксовані групи бойовиків (найманців) загальною чисельністю до 600 осіб, які мають у розпорядженні вантажні автомобілі і 17 бойових броньованих машин.

Дислокація груп найманців – Матвєєв-Курган, Куйбишево, Лисогорка (Ростовська область Росії).

Готові до перекидання на територію України для посилення угруповань терористів (загальною чисельністю понад 2 500 осіб), які діють у р-ні м. Сніжне, Торез і Шахтарська (Донецька область, Україна).

Також можливе перекидання до кордону (і далі не українську територію) ДРГ зі складу 22 обр СпН (Ростовська обл., Росія), підрозділи якої з 13 червня перебувають у повній бойовій готовності».

«Щоденний Львів» інформував також, що керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор спільноти військових експертів «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук вважає: «Підтягування російських військ до кордону з Україною – це глобальна провокація. Російські диверсанти в українській військовій формі, які зараз стирчать біля кордону, – це інструмент такої провокації. Не здивуюся, якщо завтра на кордоні розпочнуться незрозумілі і вкрай резонансні дії ряджених «українських військових», які дадуть Путіну привід вживати найнеадекватніші дії проти України. Треба пам'ятати, що провокатор Гітлер, який кинув половину світу у вогонь війни – дитина порівняно з провокатором Путіним. Останній не показав і десятої частини тієї підлості й підступності, на які здатний. Зупинити його може тільки міжнародне співтовариство, яке вважає за краще робити красиві заяви з циклу «і вашим, і нашим», аніж діяти».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів