Російські диверсанти підступно вдягли українську форму, щоб дати привід для вторгнення, – експерт (відео)

22:10 17 червня 2014 р.

Фото до новини


Фото: durdom.in.ua

На цьому акцентує увагу керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор «Інформаційного Спротиву» Дмитро Тимчук за підсумками 17 червня.

Керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор спільноти військових експертів «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук розпочав у понеділок коментувати на сайті «ІС» та на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook» підсумки 17 червня традиційно для нього – «з поганого:

1. Підтягування російських військ до кордону з Україною – це глобальна провокація. Російські диверсанти в українській військовій формі, які зараз стирчать біля кордону, – це інструмент такої провокації.

Не здивуюся, якщо завтра на кордоні розпочнуться незрозумілі і вкрай резонансні дії ряджених «українських військових», які дадуть Путіну привід вживати найнеадекватніші дії проти України.

Треба пам'ятати, що провокатор Гітлер, який кинув половину світу у вогонь війни – дитина порівняно з провокатором Путіним. Останній не показав і десятої частини тієї підлості й підступності, на які здатний.

Зупинити його може тільки міжнародне співтовариство, яке вважає за краще робити красиві заяви з циклу «і вашим, і нашим», аніж діяти.

2. Як і слід було очікувати, Сніжне перетворюється на фортецю – тут збільшується кількість важкого озброєння, яке перекидається з Росії. Зафіксовано й різке зростання числа бойовиків в смт Ямпіль Донецької області.

У Луганці й Червоноармійському районі Донецької області з'явилися системи «Град». Це – ідеальний інструмент для кривавих провокацій з боку бойовиків. Для них вбивство мирних жителів і списання жертв на рахунок сил АТО – це вже буденність. На жаль.

3. З терористами все ясно. Але в соцмережах множаться звинувачення й на адресу сил АТО в діях, які призводять до жертв серед мирного населення.

Ми звикли, що Росія брехнею й маніпуляціями народжує такі «приводи» пачками. Але є резонансні випадки, які дійсно вимагають негайної реакції і пояснень з боку силовиків.

Так, вслід за Слов'янськом обстрілюють житлові квартали в Краматорську. Штаб АТО стверджує, що це роблять терористи (як це, власне, було й в згаданому Слов'янську).

Жертви серед мирного населення – це саме по собі неприпустимо. Але двічі неприпустимо, щоб місцеве населення вірило в ту картинку, яку їм підносять терористи.

З хорошого:

1. Президент Петро Порошенко заявив, що запит в суспільстві на повне перезавантаження влади залишається актуальним.

Ще й як! Тільки от за словами чекаємо й дій по цій самій перезавантаженні. У слова ми втомилися вірити.

Також на зустрічі з главами парламентських фракцій Порошенко підтримав перевибори до парламенту, обговорив ініціативи щодо законопроекту про внесення змін до Конституції.

Перевибори – це крок до української, а не українсько-російської Верховної Ради. Конституційна реформа – це важлива складова діалогу з Донбасом. Ініціативи потрібні і своєчасні. Знову-таки, чекаємо конкретних дій.

2. Закинутий із Росії вожачок бойовиків Гіркін-«Стрєлков» застеріг Путіна від «зливу Новоросії». Це, на думку Гіркін, прививеде російського президента на шлях колишнього президента Югославії Слободана Мілошевича.

Це – крик душі терориста. Якщо путінська «шістка» починає шантажувати «Хозяина», отже, її дійсно загнали в кут.

Хоч, з іншого боку, це може бути й частиною плану російських спецслужб (див. пункт перший із «поганих»). Будемо сподіватися на перше.

...Ну, а доля Мілошевича дуже підходить Путіну. Він сам не уявляє, наскільки йому будуть до лиця наручники і тюремний конвой.

3. У нас з'явився уповноважений Президента України з мирного врегулювання конфлікту в Донецькій і Луганській областях. На цю посаду призначено Ірину Геращенко.

Терористи вже висувають свої ультиматуми на переговорах, намагаються нав'язати умови. Сподіватимемося: Ірина Володимирівна знайде ті добрі й переконливі слова, які змусять вожачків бойовиків переконатися, що далеко не завжди жіночність означає м'якість.

...У будь-якому разі, добру волю й готовність до мирного діалогу українська влада продемонструвала вже самим фактом введення подібної посади.

P.S. Друзі, ми останніми днями доволі скупо висвітлюємо хід АТО. Така стриманість – в інтересах силовиків. Вся інформація, що надається про операцію, узгоджується. Просимо розуміння.

Як інформував «Щоденний Львів», спільнота військових фахівців «Інформаційний Спротив» та координатор Дмитро Тимчук попередили сьогодні: «Уздовж східних кордонів України в прикордонних районах Росії зосереджені російські війська: навпроти Донецької області – близько 6 500 особового складу, навпроти Луганської та Харківської областей – понад 4 100 о/с, навпроти Сумської та Чернігівської областей – більше 2 500 о/с. На території Ростовської області РФ зафіксовані диверсійно-розвідувальні групи (ДРГ) зі складу частин російського спецназу. Деякі російські військовослужбовці зі складу ДРГ одягнені у форму Збройних сил України».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів