Війська рф матимуть відкриту дорогу до ключових міст на сході, якщо вони захоплять Бахмут, - Зеленський

22:03 7 березня 2023 р.

Фото до новини


Фото: Associated Press

Російські війська матимуть «відкриту дорогу» для захоплення ключових міст на сході України, якщо вони захоплять контроль над Бахмутом

Про це Президент України Володимир Зеленський сказав в інтерв’ю CNN, захищаючи своє рішення залишити українські сили в обложеному місті, пише Dailylviv.com.

«Для нас це тактика», — сказав Зеленський, наполягаючи на тому, що київське військове командування єдине у продовженні  оборони міста  після тижнів російських атак.

«Ми розуміємо, що після Бахмута вони могли б піти далі. Вони могли б поїхати до Краматорська, вони могли б поїхати до Слов’янська, це була б відкрита дорога для росіян після Бахмуту в інші міста України, у Донецькому напрямку», – сказав він Вольфу Бліцеру CNN в ексклюзивному інтерв’ю з Києва. «Тому наші хлопці стоять».

Тижневий штурм  найманців Вагнера , який набрав темпу останніми днями, змусив тисячі людей покинути місто та знищив його інфраструктуру. Але українські війська також розгорнули наполегливу оборону цього району, стримуючи прогрес Росії.

Зеленський сказав, що його мотиви зберегти місто «настільки відрізняються» від цілей Росії. «Ми розуміємо, чого Росія хоче там досягти. Росії потрібна хоч якась перемога – маленька перемога – навіть зруйнувавши все в Бахмуті, просто вбивши там усіх мирних жителів», – сказав Зеленський.

Він сказав, що якщо Росія зможе «розташувати свій маленький прапор» на вершині Бахмута, це допоможе «мобілізувати їхнє суспільство, щоб створити ідею, що вони така могутня армія».

Людина-символ, людина-хоробрість: у бою загинув Герой України Да Вінчі

Підрозділ Птахи Мадяра отримав наказ - негайно покинути Бахмут (відео)

Бої за Бахмут досягли найвищого рівня: Росія кинула в атаку додаткові сили Вагнера, - командувач

На засіданні Ставки Верховного Головнокомандувача вирішили продовжити оборону Бахмута

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів