Уже сформовано коаліцію держав, які готові надати Україні танки, - Сибіга

23:02 21 січня 2023 р.

Фото до новини

Нинішнє засідання Контактної групи з питань оборони України у Рамштайні створює нову реальність і неофіційно може називатися бронетанковим.

Про це повідомив заступник керівника Офісу Президента Андрій Сибіга в ефірі телемарафону, інформує канал 24, пише Dailylviv.com. За його словами, наразі уже сформовано коаліцію держав, які готові надати Україні танки.

"На моє тверде переконання, і я впевнений, що в цьому ми всі пересвідчимось, цей "Рамштайн" створить нову реальність. Я також переконаний, що ми можемо його неофіційно назвати "бронетанковим Рамштайном", – сказав Сибіга.

На думку Сибіги, нині практично настав етап, коли знімається табу на постачання озброєнь для України, у тому числі танків, важкої бронетехніки.

"І ми теж дуже сподіваємось. І сьогодні Президент під час свого виступу це озвучив, що наступний "Рамштайн" буде авіаційний", – додав заступник очільника ОП.

За його словами, міжнародні партнери розуміють, що інвестиції в безпеку України тепер передбачають мир і закінчення війни і є інвестиціями в безпеку Європейського континенту.

А ось радник голови Офісу Президента Михайло Подоляк написав у твітері свою післямову до глобальної нерішучості: "Ви все одно допоможете Україні необхідною зброєю та усвідомите: немає жодного варіанта закінчити війну, крім поразки Рф. Але сьогоднішня нерішучість убиває ще більше наших людей. Кожен день зволікання – це смерті українців. Думайте швидше".

У Рамштайні не дали згоду на постачання танків в Україну

У війні в Україні настав вирішальний момент - міністр оборони США

9 країн об'єдналися на підтримку України і підписали Таллінську декларацію: що жертвують

Німецькі танки Leopard не їдуть в Україну: бундестаг проти

Український міністр вірить у постачання західними партнерами бойової авіації та далекобійних ракет

Росія, ймовірно, розглядає можливість розміщення нових танків Т-14 Армата в Україні, - розвідка

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів