Уряд запропонував Верховній Раді законопроєкт про позбавлення підсанкційних осіб державних нагород

00:04 8 лютого 2023 р.

Фото до новини

Також сьогодні Уряд дав міжвідомчій робочій групі з питань санкційної політики доручення повторно розглянути питання щодо позбавлення Юрія Бойка звання Героя України.

Про це повідомив Урядовий портал, пише Dailylviv.com.

У грудні Прем’єр-міністр Денис Шмигаль доручив Міністерству юстиції та Першому віце-прем’єр-міністру напрацювати зміни до законодавства, які дадуть підстави для позбавлення деяких осіб державних нагород. Доручення було надано у відповідь на петицію щодо позбавлення народного депутата Юрія Бойка звання «Героя України», яка набрала 25 тисяч голосів на сайті Президента України.

За словами Глави Уряду, міжвідомча робоча група з питань санкційної політики,  до якої входять представники Уряду, НАЗК, СБУ, НАБУ, ГПУ та інших органів — розглядала питання щодо можливості позбавлення народного депутата цього звання на двох засіданнях. За результатами розгляду члени робочої групи дійшли висновку, що через колізію чинного законодавства деяких діячів станом на сьогодні неможливо позбавити вищих державних нагород.

Тому Прем’єр-міністр дав доручення напрацювати зміни до законодавства, які виправлять цю ситуацію. Сьогодні Уряд схвалив відповідний проект закону.

«Законопроект передбачає, що накладення санкцій на особу дає підстави для позбавлення її державних нагород. Сподіваюсь, законопроект буде оперативно розглянутий народними депутатами України», — зазначив Денис Шмигаль.

Також сьогодні Уряд дав міжвідомчій робочій групі з питань санкційної політики доручення повторно розглянути питання щодо позбавлення Юрія Бойка звання Героя України, невідкладно підготувати пропозиції щодо застосування санкцій і винести їх на розгляд РНБО одночасно з набранням чинності вже згаданого законопроєкту.

П'ять військових медиків Львівщини отримали державні нагороди. Прізвища

Президент України нагородив 167 воїнів, 32 — посмертно

Верховна Рада не хоче позбавити колаборантів і зрадників звань героїв

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів