Українське МЗС стверджує, що російське нібито погодилося підтримати мирний план Порошенка

16:50 20 червня 2014 р.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін
Фото: focus.ua

Про це йдеться в сьогоднішньому повідомленні міністерства закордонних справ.

Прес-служба МЗС інформує сьогодні, 20 червня, в повідомленні «Відбулася телефонна розмова Міністра закордонних справ України Павла Клімкіна з Міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим»:

«20 червня за ініціативою російської сторони відбулася телефонна розмова Міністра закордонних справ України Павла Клімкіна з Міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим. Керівник зовнішньополітичного відомства Росії привітав Павла Клімкіна з призначенням на посаду. Під час розмови сторони домовилися спрямувати зусилля на підтримку мирного плану Президента України Петра Порошенка, зокрема з акцентом на ефективному контролі українського кордону. 

Натомість прес-служба МЗС РФ цитує в п’ятницю в повідомленні «Про телефонну розмову Міністра закордонних справ Росії С.В.Лаврова з Міністром закордонних справ України П.А.Клімкіним»:

«20 червня в розвиток телефонної розмови Президента Російської Федерації В.В.Путіна з Президентом України П.О.Порошенко (19 червня 2014) відбулася бесіда по телефону Міністра закордонних справ Російської Федерації С.В.Лаврова з Міністром закордонних справ України П.О . Клімкіним.З російського боку було висловлено сподівання, що на цьому посту П.А.Клімкін сприятиме конструктивній взаємодії зовнішньополітичних відомств Росії та України.

Міністри обговорили заходи з врегулювання ситуації на Україні, в тому числі в контексті Женевського заяви від 17 квітня ц.р. З російського боку була відзначена важливість якнайшвидшої деескалації конфлікту, ослаблення напруженості і забезпечення безпеки всіх громадян України, початку широкого загальнонаціонального діалогу».

Як бачимо, формулювання російського МЗС – по-перше, аж ніяк не ідентичне заявленому в повідомленні міністерства закордонних справ, а по-друге – надто вже загальне. Тобто – неконкретне.

Як інформував «Щоденний Львів», Путін вимагає від Президента України припинити антитерористичну операцію, редактор сайту «The Interpreter» Майкл Вейсс стверджує: «Забудьте про повідомлення, що російський президент згорнув свою кампанію втручання на сході України. Насправді все навпаки: вона стає набагато гіршою», а московська інтернет-газета «РБК Daily» зокрема повідомила в публікації «Російські війська повернулися до кордону з Україною», опублікованій у четвер: «(російські) Військові зараз розглядають план зі створенню в Донецькій і Луганській областях санітарних кордонів, або їх ще називають лініями розмежування», – сказав РБК з посиланням на свої джерела полковник запасу Анатолій Дергільов, який служив у центральному апараті Міноборони. За його словами, «суть плану не у вступі в пряме збройне протистояння з українською армією, а в забезпеченні безпеки мирного населення шляхом постановки ультиматуму супротивної сторони про незастосування зброї». Про готовність після отримання наказу забезпечити протягом доби подібні коридори на Донбасі, за словами полковника Дергілева, говорили днями на одній з нарад керівники Міноборони».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів