Путін вимагає від Президента України припинити антитерористичну операцію

10:10 20 червня 2014 р.

Фото до новини


Фото: upmonitor.ru

Про це йдеться в повідомленні його прес-служби.

Прес-служба президента Росії інформує в повідомленні «Телефонна розмова Президентом України Петром Порошенком»:

«За ініціативою української сторони відбулася телефонна розмова Владіміра Путіна з Президентом України Петром Порошенком. Петро Порошенко поінформував главу Російської держави про основні положення свого плану врегулювання ситуації на південному сході України.

Владімір Путін висловив цілу низку коментарів з акцентом на негайне припинення військової операції Києва в Луганській і Донецькій областях. Президент Росії висловив надію, що при реалізації цього плану першочергову увагу буде приділено вирішенню ключових проблем, які викликали рішучі протестні виступи населення в регіонах».

Як інформував «Щоденний Львів», прес-служба Президента України повідомила вчора ввечері: «19 червня відбулась телефонна розмова Президента України з Президентом Росії. Президент України окреслив ключові позиції і графік реалізації мирного плану ситуації на сході держави. Петро Порошенко наголосив на необхідності звільнення заручників та встановлення ефективного режиму контролю на українсько-російському кордоні. Глава української держави наголосив, що разом з припиненням вогню, розраховує на підтримку мирного плану. Президент Росії висловив підтримку зусиллям з деескалації ситуації в Донецькій та Луганській областях, процесу припинення вогню та реалізації мирного плану Президента України». 

«ЩЛ» інформував також, що уповноважений Президента з врегулювання ситуації в східних регіонах нашої країни Ірина Геращенко запевнила в четвер – Петро Порошенко виключає будь-які переговори з представниками терористичних угруповань «Донецька народна республіка» («ДНР») і «Луганська народна республіка» («ЛНР»). За її словами, Президент розуміє значення діалогу в процесі врегулювання конфлікту, однак виключає будь-які переговори з представниками ДНР і ЛНР. Ірина Геращенко підкреслила: «Очевидно, що ніяких переговорів з «ЛНР», «ДНР», знаєте, не може бути, так як (ці) організації беруть на себе відповідальність за те, що вони збивають українські літаки з найкращими наші військовими, без жалю вбивають мирних громадян». Уповноважений Президента з врегулювання ситуації в східних регіонах України зазначила, що «є чітка позиція вести переговори тільки з тими, хто готовий розділити мирний план Президента для встановлення миру і припинення братовбивчої війни».

«ЩЛ» також інформував, що московська інтернет-газета «РБК Daily» зокрема повідомила в публікації «Російські війська повернулися до кордону з Україною», опублікованій у четвер: «(російські) Військові зараз розглядають план зі створенню в Донецькій і Луганській областях санітарних кордонів, або їх ще називають лініями розмежування», – сказав РБК з посиланням на свої джерела полковник запасу Анатолій Дергільов, який служив у центральному апараті Міноборони. За його словами, «суть плану не у вступі в пряме збройне протистояння з українською армією, а в забезпеченні безпеки мирного населення шляхом постановки ультиматуму супротивної сторони про незастосування зброї». Про готовність після отримання наказу забезпечити протягом доби подібні коридори на Донбасі, за словами полковника Дергілева, говорили днями на одній з нарад керівники Міноборони».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів