Російські військові розглядають план розмежування ними сторін конфлікту на сході України, – джерела

00:10 20 червня 2014 р.

Фото до новини


Фото: rupor-pmr.ru

Як повідомив екс-співробітник міноборони РФ Анатолій Дергільов з посиланням на свої джерела, «суть плану не у вступі в пряме збройне протистояння з українською армією, а в забезпеченні безпеки мирного населення шляхом постановки ультиматуму супротивної сторони про незастосування зброї».

Московська інтернет-газета «РБК Daily» зокрема повідомила в публікації «Російські війська повернулися до кордону з Україною», опублікованій у четвер:

«(російські) Військові зараз розглядають план зі створенню в Донецькій і Луганській областях санітарних кордонів, або їх ще називають лініями розмежування», – сказав РБК з посиланням на свої джерела полковник запасу Анатолій Дергільов, який служив у центральному апараті Міноборони. За його словами, «суть плану не у вступі в пряме збройне протистояння з українською армією, а в забезпеченні безпеки мирного населення шляхом постановки ультиматуму супротивної сторони про незастосування зброї». Про готовність після отримання наказу забезпечити протягом доби подібні коридори на Донбасі, за словами полковника Дергілева, говорили днями на одній з нарад керівники Міноборони.

Житель шахтарського містечка Гуково в Ростовській області, який знаходиться за 10 км від українського кордону, розповів РБК, що за останні три дні військ у місті стало в два-три рази більше. «Раніше на вулицях можна було зустріти не більше 20 бойових машин, зараз їх число наближається до 50, всюди можна зустріти солдат», – зазначив він.

В Інтернеті в останні дні викладено декілька відеосвідчень пересування військових колон в сторону російсько-українського кордону. Близько 50 «КамАЗів», навантажених БМП-3 і бронетранспортерами, помічені у вівторок в містечку Новошахтинск Ростовської області.

Близько 200 армійських вантажівок з кузовами з тентів, бронеавтомобілі «Тигр», бензозаправники й військово-медичні автомобілі зфільмовані в середу на кордоні Воронезької області з Ростовською. На чорних військових номерах автомобілів зазначений 76-й регіон, що свідчить про приналежність техніки до колишнього Уральському військовому округу, з 2012 року ввійшов в Центральний військовий округ.

Один з офіцерів, які служать у Єкатеринбурзі, розповів РБК, що приблизно половина всіх військовослужбовців з їхнього міста вже кілька місяців як перекинуті на кордон з Україною, і після наказу про відведення військ від кордону вони на Урал не поверталися. За його словами, мова йде про 2-3 тис. військовослужбовців.

Джерело РБК в 76-й Псковської повітряно-десантної дивізії розповів, що майже в повному складі авіацією перекинутий в прикордонні райони особовий склад Другий окремої бригади спецназу ГРУ, що дислокується в селищі Промежіцах на околиці Пскова. Це ще близько 1,5 тис. військовослужбовців».

Як повідомляв «Щоденний Львів», прес-служба Президента України інформує сьогодні, 19 червня, в повідомленні «Президент України провів телефону розмову з Президентом Росії»: «Президент Росії висловив підтримку зусиллям з деескалації ситуації в Донецькій та Луганській областях, процесу припинення вогню та реалізації мирного плану Президента України», натосість генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен дійшов висновку про розгляд Росією можливості подальшого втручання в Україну, адже війська Росії на кордоні з Україною приведено в підвищену бойову готовність, у напрямку України вишикувалася колона російської бронетехніки протяжністю до 15 км, до українського кордону стягують російські винищувачі Су-34, а також перекидають підрозділи російських десантно-штурмових дивізій, причому деякі російські військовослужбовці одягнені у форму Збройних сил України, відтак керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор спільноти військових експертів «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук заявив: «Підтягування російських військ до кордону з Україною – це глобальна провокація. Російські диверсанти в українській військовій формі, які зараз стирчать біля кордону, – це інструмент такої провокації. Не здивуюся, якщо завтра на кордоні розпочнуться незрозумілі і вкрай резонансні дії ряджених «українських військових», які дадуть Путіну привід вживати найнеадекватніші дії проти України. Треба пам'ятати, що провокатор Гітлер, який кинув половину світу у вогонь війни – дитина порівняно з провокатором Путіним. Останній не показав і десятої частини тієї підлості й підступності, на які здатний».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів