Україні потрібна угода зі США на кшталт ізраїльської моделі

08:38 28 серпня 2023 р.

Фото до новини

За такою двосторонньою угодою Україна зможе отримувати від США зброю та технології.

Про це сказав президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю Наталії Мосейчук у неділю, 27 серпня, інформує Dailylviv.com.

"В той чи інший момент Україна може бути сама сама. В той чи інший момент, якийсь партнер може відколотися через якісь внутрішні процеси, або через політику внутрішню, або навіть через вибори. Все може бути. І тому треба подорослішати всім", - сказав Володимир Зеленський, відповідаючи на запитання щодо претензій України до партнерів.

Потенційний перехід війни на територію Росії Володимир Зеленський назвав "великим ризиком, що ми точно залишимось самі".

На думку Президента, запрошення України до Північноатлантичного альянсу (НАТО) на саміті у Вашингтоні наступного літа не означатиме "перемогу у війні" автоматично. "Запрошення - це ще не все, але це дуже-дуже близько", - відповів він.

На запитання про те, чи готова Україна "воювати в довгу", Зеленський відповів ствердно, але додав, що за умови, якщо мінімізує кількість жертв. Як приклад, він навів Ізраїль. "Ізраїль воює. Дивлячись, яка це війна. Ми готові воювати в довгу, не втрачаючи людей. Ось так може бути". 

Президент також сказав, що в майбутньому Україна, швидше за все, матиме угоду зі США на кшталт "ізраїльської моделі", за якою отримуватиме зброю та технології.

Президент України Володимир Зеленський переконаний, що одним із перспективних напрямів розвитку України зараз і після нашої перемоги будуть виробництва, пов’язані з безпекою та безпековими технологіями. Україна вже відродила лінії оборонно-промислового комплексу та виготовляє низку устаткування натовського зразка.

На підприємствах «Укроборонпрому» запущено кілька програм, зокрема ракетних.

Володимир Зеленський зазначив, що нині Україна виробляє «нептуни», «стугни», «корсари», і обсяги цього виробництва значно зростають.

Військова деокупація анексованого Росією Криму не є обов'язковою, - Зеленський

Зеленський розкритикував НАТО за невизначеність щодо України: безпрецедентно й абсурдно

У НАТО вирішили виключити ПДЧ зі шляху України до вступу в Альянс

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів