Укроборонпром починають перетворювати на сучасну високотехнологічну оборонну компанію

19:23 21 березня 2023 р.

Фото до новини

Сьогодні, 21 березня, Кабінет Міністрів України на своєму засіданні ухвалив рішення про перетворення Державного концерну «Укроборонпром» в Акціонерне товариство «Українська оборонна промисловість».

Про це Dailylviv.com повідомили у пресслужбі Укроборонпрому.

Це відправна точка перетворення Укроборонпрому на сучасну високотехнологічну оборонну компанію, де 100% акцій належить державі.

«Це рішення відкриває нові можливості для розвитку ОПК України: трансфер технологій, впровадження стандартів ОЕСР та НАТО, залучення інвестицій, ремонт, обслуговування і створення нових видів озброєння та військової техніки, які наближатимуть нашу перемогу!», – зазначає генеральний директор Укроборонпрому Юрій Гусєв.

Нагадаємо, 1 жовтня 2021 року Президент України Володимир Зеленський підписав закон №1630-ІХ Закон «Про особливості реформування підприємств оборонно-промислового комплексу державної форми власності», який набрав чинності 6 жовтня 2021 року.

На сьогодні 27 підприємств-учасників Укроборонпрому вже перетворені із державних та/чи казенних на господарські товариства (ТОВ/АТ), ще 29 – у процесі перетворення.

Загалом впровадження корпоративної форми управління є найкращою світовою практикою, яка убезпечує сектор державного ОПК від корупційних ризиків та прямого політичного впливу, бо компанія стає повністю підзвітна акціонеру-державі, відкрита для інвесторів та прогнозована для партнерів.

Укроборонпром розпочав виробляти за кордоном 125-мм снаряди для танкової гармати

Укроборонпром розгорнув серійне виробництво 82-мм осколкових мін за кордоном

Україна вироблятиме важке озброєння та військову техніку мінімум з 6-ма країнами-членами НАТО

В Україні придумали як знешкоджувати міни олівцем

Відповідь шахедам: в Укроборонпромі повідомили про завершення розробки українських безпілотників

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів