76% опитаних ізраїльтян виступають за продаж зброї Україні

20:18 31 липня 2023 р.

Фото до новини

24 відсотки опитаних були проти продажу ізраїльської зброї Києву

За даними опитування, проведеного на замовлення посольства України в Ізраїлі, 76 відсотків опитаних жителів Ізраїлю вважають, що влада Тель-Авіву повинна погодитися на продаж Україні систем ПРО. Водночас посол України застерігає паломників, які прямують у традиційне паломництво до могили цадика в Умані, повідомляє  Польське радіо з посиланням на портал газети «Ісраель Хайом», пише Dailylviv.com

Опитування, проведене на замовлення українського диппредставництва дослідницьким центром Geocartography Knowledge Group, також показало, що майже половина респондентів (50,3 відсотка) вважають, що Ізраїль підтримує Київ у війні, яку Росія розв'язала в Україні. 43,5 відсотка вважають, що влада Тель-Авіва нейтральна, а 6,2 відсотка — що Ізраїль на боці Росії. В опитуванні взяли участь 500 респондентів віком від 18 років, а похибка становила 4,8%.

Респондентів також запитали, чи повинен прем’єр-міністр Біньямін Нетаньягу відвідати Україну та зустрітися з президентом Володимиром Зеленським. Близько 55,8 відсотка респондентів відповіли ствердно, 44,2 відсотка були проти цієї ідеї. Портал газети «Ісраель Хайом» заявив, що Нетаньяху та прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан є єдиними главами урядів західних демократій, які ще не відвідали Україну з початку війни.

«Якщо Ізраїль не хоче допомогти захистити українців, то, можливо, він хотів би захистити своїх громадян?» — запитав на шпальтах «Ісраель Хайом» посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук, маючи на увазі тисячі єврейських паломників, які традиційно в середині вересня їдуть святкувати єврейський Новий рік у центральній частині Умані. Там похований Брацлавський цадик Нахман, лідер однієї з фракцій хасидизму. «Тисячі паломників приїдуть до Умані, і всі розмови про зелені коридори (безпечні дороги для паломників — ред.) безглузді, тому що ми не можемо поручитися за їхню безпеку», — додав дипломат.

Ізраїль непублічно надає допомогу Україні у протидії російській агресії, - посол

зраїль надасть Україні обладнання для боротьби з безпілотниками

Зміцнений нейтралітет на прикладі Ізраїлю: Україні пропонують нову концепцію

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів