Україна відправить до Африки близько 60 кораблів зі зерном

03:41 27 листопада 2022 р.

Фото до новини

Україна запропонувала відправити до Африки близько 60 кораблів з українським зерном до країн світу, яким загрожує голод і посуха в результаті блокування Росією поставок продовольства.

Під час саміту, організованого в Києві у день 90-х роковин початку Голодомору, Україна запропонувала відправити до Африки близько 60 кораблів з українським зерном до країн світу, яким загрожує голод і посуха в результаті блокування Росією поставок продовольства. Про це пише Dailylviv.com з посиланням на офіційні джерела.

А Франція готова пожертвувати шість мільйонів євро, щоб допомогти Україні транспортувати продовольство до Ємену та Судану згідно з новим планом Всесвітньої продовольчої програми.

Про це повідомив у суботу президент Франції Еммануель Макрон.

"Найбільш вразливі країни не можуть сплатити ціну війни, якої вони не хотіли. Франція, як і Україна та всі наші партнери, підкріплює свою солідарність конкретними діями", – сказав Макрон у відео, опублікованому у твіттері. 

Таким чином Еммануель Макрон підтримав гуманітарну ініціативу президента України Володимира Зеленського Grain from Ukraine (Зерно з України) - програми доставки зерна до найбідніших країн Африки та Азії.

Росія-терорист образилася на удар по Севастопольській бухті: виходить із зернової угоди

Путін хоче змінити маршрут вивезення зерна з України. Буде радитись з Ердоганом

Туреччина прогнозує, коли перше судно з українським зерном залишить порт на Одещині

Останні приготування: першу партію українського зерна планують відправити сьогодні з Чорноморська

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів