Україна має виграти війну, щоб вступити в НАТО, - Кірбі

09:25 18 червня 2024 р.

Фото до новини

Для вступу в НАТО Україна має виграти війну проти РФ. США роблять усе можливе, щоб переконатися, що українці зможуть це зробити.

Про це заявив координатор зі стратегічних комунікацій у Раді нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, на  брифінгу Білого дому в Х, пише DailyLviv.com.

"Що стосується вступу України до НАТО, то нагадаю, що й Альянс, і Сполучені Штати заявляли, що спочатку вони мають виграти цю війну", - сказав Кірбі.

Він також зауважив, що після закінчення війни в України "однаково залишиться протяжний кордон із Росією і постійна загроза безпеці для українського народу".

За словами Кірбі, Джо Байден "вірить у те, що НАТО це майбутнє України".

Читайте також: НАТО потрібно два роки, щоб озброїти Україну

"Є багато речей, які мають бути зроблені, перш ніж вони зможуть приєднатися до Альянсу, як і будь-який інший член Альянсу", - додав він.

Кірбі наголосив, що двостороння угода про безпеку допоможе Україні захистити себе, поки вони працюють над забезпеченням "усього необхідного".

"Вони можуть подати заявку на вступ до НАТО. І ми вважаємо, що НАТО - це майбутнє України, і ми будемо працювати з ними на кожному кроці, щоб цього досягти", - підсумував він.

Читайте також: Орбан запевнив Столтенберґа, що Угорщина не блокуватиме допомогу НАТО Україні

Через сім місяців після повномасштабного вторгнення РФ Україна офіційно подала заявку на членство в НАТО. Водночас у заявці йшлося, що Київ хоче прискореної процедури вступу до альянсу без так званого Плану дій щодо членства в НАТО.

Нагадаємо,  торік Європарламент закликав НАТО запросити Україну до Альянсу.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів