Європарламент закликав НАТО запросити Україну до Альянсу

19:52 15 червня 2023 р.

Фото до новини

Європейський парламент ухвалив у четвер, 15 червня, резолюцію, у якій закликав НАТО виконувати свої зобов’язання перед Україною та запросити її приєднатися до своїх лав, — йдеться в заяві ЄП

Про це інформує Польське радіо, пише Dailylviv.com.

Європейський парламент ухвалив у четвер, 15 червня, резолюцію, у якій закликав НАТО виконувати свої зобов’язання перед Україною та запросити її приєднатися до своїх лав, — йдеться в заяві ЄП.

Резолюція була прийнята 425 голосами «за», 38 «проти» і 42 «утрималися». У документі євродепутати наголошують, що очікують, що «процес вступу розпочнеться після закінчення війни та буде завершений якнайшвидше».

«Очікуючи на повноправне членство, ЄС та його країни-учасниці, разом із союзниками по НАТО та партнерами-однодумцями, повинні тісно співпрацювати з Україною, щоб розробити тимчасові рамки гарантій безпеки», — йдеться в заяві Європарламенту.
У ЄП наголосили, що інтеграція України як до НАТО, так і до ЄС посилить регіональну й глобальну безпеку та зміцнить зв’язки між Україною та євроатлантичною спільнотою.

Депутати Європарламенту також рішуче засудили руйнування Росією дамби в Новій Каховці, яке є «воєнним злочином і спричинило масштабні повені та екологічну катастрофу».

У заяві додається, що всі відповідальні за воєнні злочини, включно з руйнуванням дамби, будуть притягнуті до відповідальності згідно з міжнародним правом.

Парламент також закликав до всеосяжного загальноєвропейського пакету відбудови України, який має бути зосереджений на негайній, середньо- та довгостроковій допомозі та відбудові країни.

Євродепутати також підтвердили свою підтримку рішення Європейської Ради про надання Україні статусу країни-кандидата на членство в ЄС. Вони висловили надію на позитивну рекомендацію Єврокомісії, коли Україна успішно виконає сім пунктів, зазначених у висновку ЄК.

Канада підтримала вступ України в НАТО

На Вільнюському саміті Україна отримає алгоритм вступу до НАТО - заступник міністра МОУ

Десять держав підтримали членство України в НАТО

Усі 30 країн-членів НАТО погоджуються з необхідністю вступу України до Альянсу - віцепрем’єрка Стефанішина

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів