Орбан запевнив Столтенберґа, що Угорщина не блокуватиме допомогу НАТО Україні

16:00 12 червня 2024 р.

Фото до новини

Натомість НАТО не змушуватиме Угорщину брати участь у допомозі Україні.

Про це повідомило Польське радіо, пише DailyLviv.com.

На зустрічі прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана та очільника НАТО Єнса Столтенберґа прозвучали дві важливі для майбутньої підтримки України декларації. З Будапешта з подробицями ознайомив Пьотр Пєнтка.

Обидва політики під час останньої розмови в Будапешті отримали те, чого хотіли. «Я попросив Генерального секретаря чітко визначити, що всі військові дії за межами території НАТО можуть бути лише добровільними. Він це підтвердив, завдяки чому Угорщина отримала необхідні гарантії», — заявив після зустрічі прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан.

Водночас він зазначив, що Угорщина, хоча й не погоджується з більшістю країн Альянсу в питанні підтримки України, більше не буде стримуватиме дії НАТО. «Ми з прем'єр-міністром домовилися, що Угорщина не буде блокувати інших союзників у зобов'язанні надавати фінансову підтримку Україні або провідну роль НАТО в координації допомоги», — сказав Генсек альянсу.

Про це заявили під час підготовки до саміту лідерів країн НАТО у Вашингтоні, на якому має бути прийнято чергове рішення щодо конкретної військової підтримки України. Якщо Будапешт справді виконає свої зобов'язання, це буде успіхом Єнса Столтенберґа, який незабаром залишить посаду голови Альянсу.

Нагадаємо також, що рішення послів країн ЄС про початок переговорів про членство з Україною відклали до наступного тижня. Спершу планувалося, що цим питанням займуться посли. Розпочались перегони з часом, щоб розпочати перемовини цього місяця.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів