Україна буде готова до членства в ЄС у 2024 році: з 1 жовтня - митний безвіз

18:30 27 серпня 2022 р.

Фото до новини

Об’єднаний комітет Конвенцій про спільний транзит і спрощення формальностей прийняв офіційне рішення запросити Україну приєднатися до них з 1 жовтня.

Про це повідомив у TK прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, пише Dailylviv.com.

Вчора Об’єднаний комітет Конвенцій про спільний транзит і спрощення формальностей прийняв офіційне рішення запросити Україну приєднатися до них з 1 жовтня. Україна стане 36-ю державою-учасницею Конвенцій.

«Митний безвіз» — це швидше переміщення товарів між країнами Європейського регіону, менше бюрократії на самій митниці, менше можливостей для зловживань, обмін даними з сусідніми митницями фактично в режимі реального часу. «Митний безвіз» — це один із ключових напрямків побудови в Україні зручної та прозорої митниці.

Також прямо зараз відбувається реалізація проєкту електронної черги на кордоні, йде робота зі створення спільних пунктів пропуску з європейськими сусідами та сучасних сервісних зон у всіх пунктах пропуску. Крім того, центральна роль у трансформації митниці відводиться її діджиталізації, в тому числі зручному розмитненню авто через Дію.

"До речі, «митний безвіз» стане вже четвертим цього року після «енергетичного безвізу» в березні і «транспортного» й «економічного» безвізів улітку, наголосив Денис Шмигаль. - Те, на що відводилися роки, ми робимо за місяці. А тому ми впевнені, що Україна буде готова до членства в ЄС вже у 2024 році".

Вантажні перевезення між Україною і ЄС не потребуватимуть дозволів

З 4 квітня знято або підкориговано низку обмежень для вантажних автомобільних перевезень

Данія дозволила українцям двосторонні та транзитні вантажні автомобільні перевезення без дозволів

Найшвидша митниця: уряд максимально спростив усі митні процедури

Митників екіпірують бодікамерами, щоб фіксувати весь процес роботи

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів