У Львові в день річниці битви під Оршею відкриють виставку «Рік спротиву: як по(в)стає Білорусь»

19:32 5 вересня 2021 р.

Фото до новини

8 вересня о 12.30 на пл. Ринок у Львові відбудеться відкриття виставки «Рік спротиву: як по(в)стає Білорусь | Виставка у Львові». Виставка експонуватиметься в центрі міста до 15 вересня.

Також 8 вересня у Львові за участю представників опозиційних сил Білорусі відбудеться Акція солідарності з братнім білоруським народом, присвячена відзначенню Дня білоруської військової слави.

Про це інформують організатори, пише Dailylviv.com.

«Яким є білоруський протест? Чому все склалося саме так? Чи варто проводити паралелі? Шукаючи відповіді на ці запитання, Free Belarus Center створив виставку «Рік спротиву: як по(в)стає Білорусь», яку завдяки Національний музей Революції Гідності • Maidan Museum кияни до кінця вересня можуть побачити на Майдані.

Тепер, за підтримки Музею Територія Терору та Львівська міська рада ми відкриваємо виставку на площі Ринок у Львові. Понад 20 фото й текстів розкажуть українцям та іноземцям про ключові моменти білоруського протестного руху, показавши його в усій складності та багатоманітності», - зазначають організатори виставки.

Відкриття відбудеться 8 вересня — у день річниці битви під Оршею, коли 507 років тому литовці, поляки, білоруси та українці на чолі з Костянтином Острозьким здобули перемогу над московським військом.

Виставка триватиме до 15 вересня.


Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів