У Вроцлаві вшанували розстріляних львівських професорів

16:51 4 липня 2021 р.

Фото до новини

У липні 1941 року німецькі війська розстріляли на Вулецьких пагорбах 25 професорів львівських навчальних закладів, а також членів професорських сімей У Вроцлаві вшанували пам’ять львівських професорів, вбитих німецькою окупаційною владою 1941 року. Представники міської влади Вроцлава, самоврядних структур та вроцлавських навчальних закладів поклали квіти та вінки до пам’ятника Львівських професорів.

Про це інформує Польське радіо, пише Dailylviv.

Яцек Оссовський з Вроцлавського академічного центру наголошує, що пам’ять про вбивство львівської інтелігенції — важлива:

«Час швидко минає. Тому дуже важливо пам’ятати про ці вбивства. Ця пам’ять повинна бути пересторогою і знаком, що людей потрібно шанувати. Маємо шанс жити із таким розумінням поваги до інших. Не можна про це забувати».

4 липня 2021 року припадають 80 роковини вбивства львівських професорів. У липні 1941 року німецькі війська розстріляли на Вулецьких пагорбах 25 професорів львівських вищих навчальних закладів, а також членів професорських сімей. Серед 45 жертв масового вбивства були, зокрема, польський літератор Тадеуш Бой-Желенський, ректор Університету Яна Казимира професор Роман Лонгшам де Бер’є та його троє синів, ректор Львівської політехніки професор Каспер Вайґель та інші видатні особистості.

У Львові згадують професорів, розстріляних нацистами у 1941 році

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів