У Львові згадують професорів, розстріляних нацистами у 1941 році

11:34 3 липня 2021 р.

Фото до новини

Сьогодні у Львові вшанували пам’ять інтелігенції, яку розстріляли у липні 1941 року на Вулецьких пагорбах міста.

Квіти до пам’ятника розстріляним ученим поклали представники академічної спільноти, ректори львівських і польських університетів, представники місцевої влади та польських культурних товариств. Опісля відбулась спільна молитва. Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.

 

Цього року вшановують 80-ту річницю трагічних подій на Вулецьких пагорбах у Львові. Завтра також біля символічної могили на місці розстрілу львівських учених відбудеться молитва і покладання квітів за участю представників польських культурних товариств і академічної спільноти Львова.

Пам’ятник вченим, розстріляних нацистами у 1941 році, відкритий 3 липня 2011 року. За результатами міжнародного конкурсу на кращий пам’ятник загиблим, перемогу здобув спільний польсько-український проект скульптора Олександра Сьліви (Краків) та архітекторів Олега Трофименка й Дмитра Сорокевича (Львів). Пам’ятник – це своєрідна арка, що складається із 10 каменів, які символізують 10 Божих заповідей. П’ята заповідь – «Не убий!» – суттєво порушена, ніби збита. Це символізує те, що коли людина порушує заповідь Божу, є загроза зруйнувати цілісність світу. Монумент розташований на Вулецьких пагорбах у Парку студентів Національного університету «Львівська політехніка».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів