У Різдвяному посланні Папа Франциск згадав про війну в Україні

22:11 25 грудня 2022 р.

Фото до новини

Але не назвав Росію - країну-агресора.

У неділю, 25 грудня 2022 р., в урочистість Господнього Різдва, Папа Франциск опівдні виголосив з центральної лоджії базиліки Святого Петра різдвяне послання, в якому склав побажання миру українському народові, та уділив урочисте благословення Urbi et Orbi. Про це повідомив Vaticannnews, пише Dailylviv.com.

"Якщо хочемо, щоби було Різдво, Різдво Ісуса та миру, дивімося на Вифлеєм і зосередьмо погляд на обличчі Дитини, яка народилася для нас! І в цьому малому невинному обличчі розпізнаймо обличчя дітей, які в кожній частині світу прагнуть миру.

Нехай же наш погляд наповниться обличчями братів і сестер українців, які переживають це Різдво в темряві, холоді, далеко від своїх домівок через знищення, спричинені десятьма місяцями війни. Нехай же Господь учинить нас готовими до конкретних жестів солідарності, щоби допомагати тим, хто страждає, та просвітить уми тих, хто має владу, щоби змусити замовкнути зброю та негайно покласти край цій безумній війні!", - сказав  Папа Франциск.

Також він наголосив на негативному впливові війни в Україні на інший світ: "В цей день, коли приємно зустрітися навколо накритого столу, не відвертаймо погляд від Вифлеєму, що означає «дім хліба», і згадаймо про людей, які страждають від голоду, насамперед, дітей, у той час, як кожного дня велика кількість продовольства марнується і витрачаються ресурси на озброєння. Війна в Україні ще більше погіршила ситуацію, наражаючи цілі народи на небезпеку голоду, особливо, в Афганістані та країнах Африканського Рогу. Кожна війна, як знаємо, викликає голод і використовує саму ж їжу як зброю, перешкоджаючи її розподілові серед населення, яке вже і так страждає. В цей день, навчаючись від Князя миру, анґажуймося всі, починаючи від політичних лідерів, у те, щоби їжа була тільки засобом миру".

У Різдвяній проповіді Папа Франциск не закликав Путіна зупинити війну в Україні

Вселенський Патріарх Варфоломій у Святвечір назвав вторгнення Росії в Україну злочином і гріхом

Папа Римський пропонує менше купувати різдвяні подарунки, а натомість жертвувати Україні

Садовий подарував Папі Франциску хрест з осколком російської ракети, який витягнули з пораненої дівчинки

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів