У Москві жоден катафалк не погоджується везти тіло Навального до церкви

19:04 29 лютого 2024 р.

Фото до новини

Раніше всі похоронні зали відмовили рідним і соратникам Олексія Навального організувати прощання з опозиційним політиком.

Про це розповідає Kasparov.ru, пише DailyLviv.com.

У церкві ікони Божої Матері "Втамуй мої печалі" у Мар'їно, де 1 березня пройде відспівування Олексія Навального, розклеїли плакати про заборону аудіо- та відеозапису. Крім того, над царською брамою вівтаря почали монтувати відеокамеру, повідомляє Sota.

За даними видання, на підході до церкви виставляють металеві огорожі.

Журналіст Олександр Плющов розповів, що загородження також почали звозити до будинку в Мар'їно, де жив Олексій Навальний.

Також соратники загиблого політика написали, що жоден катафалк не погоджується везти тіло політика до церкви.

Читайте також: Навальний назвав команду своїх вбивць (відео)

"Спочатку нам не дали зняти похоронну залу для прощання з Олексієм. Тепер, коли має відбутися просто відспівування в церкві, ритуальні агенти повідомляють нам, що жоден катафалк не погоджується везти туди тіло. Всім бригадам дзвонять невідомі люди та погрожують, щоб тіло Олексія вони нікуди не везли", — зазначили соратники Навального.

За словами колишнього голови штабів Навального Леоніда Волкова, всім водіям катафалків "дзвонять невідомі люди та погрожують, щоб тіло Олексія вони не забирали з моргу та нікуди не везли".

Раніше соратники Навального повідомили, що відспівування політика пройде у церкві ікони Божої Матері "Втамуй мої печалі" у Мар'їно 1 березня о 14:00, а похорон — на Борисівському цвинтарі. З церкви до цвинтаря пів години ходи.

Незаконно ув'язнений на тривалий термін антипутініст Олексій Навальний загинув в колонії за нез'ясованих обставин. Головною є версія про зумисне вбивство Навального.

Нагадаємо, опозиціонера Навального в Росії отруювали новачком через труси.

Фільм про отруєння у Росії Навального визнали найкращим на найпрестижнішому фестивалі документалістики.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів