Опозиціонера Навального в Росії отруювали новачком через труси

16:02 21 грудня 2020 р.

Фото до новини

Алєксєй Навальний поспілкувався зі співробітником ФСБ, якого він, а також видання The Insider і Bellingcat називають учасниками замаху на нього.

У розмові з Навальним Константін Кудрявцев, думаючи, що розмовляє з помічником Патрушева (секретаря Ради Безпеки РФ - DL), розповів подробиці операції з усунення політика. Серед іншого він пояснив, що життя Навальному врятували дії пілотів і атропін, введений швидкою допомогою, а також уточнив, що отрута був нанесена на труси.

DailyLviv раніше повідомляв, що Навальний назвав команду своїх вбивць. 

"Тепер, коли зовнішність і голос Константіна Кудрявцева відомі всім, у російської влади залишається лише один спосіб спростувати наші дані - дозволити Кудрявцеву дати публічне інтерв'ю, щоб всі змогли порівняти його голос з голосом на запису", - йдеться в матеріалі на сайті The Insider.

За лічені години до того, як The Insider і Bellingcat опублікували попереднє розслідування, 14 грудня, приблизно о 6:30 ранку за московським часом, Навальний зробив кілька дзвінків членам групи отруювачів, в тому числі Кудрявцеву.

Навальний телефонував через спеціальний додаток, що дозволяє змінювати номер, тому Кудрявцев думав, що йому телефонують з робочого номера (як з'ясувалося, зазвичай з цього робочого номера йому дзвонив Артьом Троянов, що посідає в НДІ-2 адміністративну посаду).

Цей номер також використовувався співробітниками ФСБ як комутатор для зв'язку з високопоставленими офіцерами.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів