У Львові Зеленський відкрив Конгрес місцевих і регіональних влад України

19:15 4 березня 2023 р.

Фото до новини

Засідання Конгресу місцевих і регіональних влад України визначить рішення, які мають зробити державу міцнішою, сказав, відкриваючи засідання в суботу у Львові Президент України Володимир Зеленський.

Про це повідомило офіційне інтернет-представництво Президента України, пише Dailylviv.com

"Щойно у Львові завершилося засідання Конгресу місцевих та регіональних влад України. Це було сьогодні дуже представницьке зібрання. Були керівники центральних і місцевих органів влади, представники державної влади й місцевих громад. Зі всієї нашої країни – усіх регіонів, усіх частин.

Головні питання – безпека, енергетика, соціальний захист, фінансові питання. Антикорупція. Все, що потрібно для більшої міцності наших інституцій і для більшої безпеки наших людей – в усіх сенсах слова «безпека».

Домовилися сьогодні, що вже в березні Кабмін підготує рішення, які потрібні нашим громадам для бюджетної стійкості. Відповідні зміни до закону про державний бюджет України будуть запропоновані Верховній Раді.

Сьогодні ж Кабмін на своєму засіданні, яке фактично поєдналось із засіданням Конгресу, затвердив Державну антикорупційну програму. Це системні кроки, які дадуть державі більше прозорості, а суспільству – більше можливостей для взаємодії з державою", - написав Президент України Володимир Зеленський.

Головне завдання цього засідання Конгресу - це не лише підбиття ключових підсумків роботи державних інституцій і місцевої влади впродовж року війни, а й визначення рішень, щоб зробити нашу державу більш міцною на всіх рівнях: від центральних урядових структур до управління громадами, - наголосив президент.

Зеленський згадав, що за рік війни загинуло 25 представників місцевого самоврядування - голів громад, працівників громад, депутатів місцевих рад.

За його словами, впродовж року "ми зберегли функціональність держави. Ми зробили так, що наявність українського прапора означає наявність нормального життя, нормальних соціальних можливостей. Коли ми звільняємо нашу землю від ворога, ми повертаємо все, що потрібно людям. Транспорт і зв'язок, соціальні виплати та медицину, постачання електрики та води, відновлюємо інфраструктуру".

"Тисячі різних об'єктів, пошкоджених або зруйнованих окупантами, уже відновлено. Логістику держави перебудовано - і наша оборона, економіка, соціальні функції забезпечуються настільки, наскільки це можливо, а часто - і більш можливо", - зазначив Зеленський.

За його словами, за минулий рік на соціальні виплати було спрямовано 768 млрд грн. Понад півтора трильйона гривень було спрямовано для забезпечення оборони. "Не зважаючи на тисячі російських атак, не дивлячись ні на що - ми забезпечуємо непохитність України", - наголосив він.

Уряд затвердив Державну антикорупційну програму на три роки

Зеленський і Мецола у Львові відповіли на запитання студентів

У Львові Президент України нагадав Президенту Європарламенту про час вступу до ЄС

Львів відвідав Генпрокурор США: візит не анонсували з міркувань безпеки

Заглиблюватимуть під землю: Шмигаль розповів, як захищатимуть енергомережу від дронів і ракет

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів