У Львові відбулось засідання Міжпарламентської Ради Україна-НАТО: що обговорювали

22:40 17 травня 2022 р.

Фото до новини

Сьогодні, 17 травня, у НУ «Львівська Політехніка» відбулось засідання Міжпарламентської Ради Україна-НАТО (UNIC).

Про це інформує пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.com.

Як повідомив перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Корнієнко, це засідання було запланованим давніше, але з безпекових причин його проведення переносили.

«На сьогоднішньому засіданні Міжпарламентської Ради ми обговорили той порядок денний, який будемо відстоювати на майбутній парламентській асамблеї. Зокрема це всебічна підтримка України, питання впливу війни на країни НАТО, продовольча безпека та військове співробітництво з подальшою інтеграцією наших збройних сил до військових вимог країн НАТО.

Ми вдячні усім партнерам та кожній країні, які долучилися до військової та гуманітарної допомоги нашій країні. Основним меседжем сьогоднішнього засідання є розуміння того, що перемогти путіна та путінську росію можна лише спільними зусиллями. Україна воює не лише за свою землю та життя наших громадян, але і за демократію та можливості подальшого розвитку як Європи, так і цілого світу», – сказав Олександр Корнієнко.

Співголова Міжпарламентської Ради Україна-НАТО (UNIC) Міхал Щерба поінформував, що на сьогоднішній зустрічі представили 13 делегацій країн-членів НАТО, які приїхали в Україну, щоб висловити солідарність та підтримку усьому народу України.

«Ми відзначили в першу чергу хоробрість на рішучість усіх громадян України, які ведуть запеклу боротьбу проти агресії росії. Ми будемо продовжувати і надалі надавати підтримку Україні, а наші парламенти відіграли важливу роль в мобілізації підтримки, яку зараз наші держави надають Україні. Ми вважаємо, що наші держави повинні продовжувати надавати військову допомогу Україні та обмінюватися розвідданими.

Ми повинні продовжувати надалі тиснути на росію, щоб вона вивела свої війська з України та зупинила цю війну. На цій зустрічі ми виокремили те, що ми повинні ізолювати росію як в політичному, так і в економічному планах, зокрема запровадити ембарго на поставки нафти, газу та енергоносіїв з рф», – зазначив Міхал Щерба.

Опісля закінчення засідання члени делегації відвідали одну з найбільших локацій на Львівщині, де проживають внутрішньо переміщені особи. Близько чотирьох сотень людей проживають у двох будівлях одного з вищих навчальних закладів Львова. Члени делегації поспілкувалися з ними та оглянули умови, в яких вони проживають.

Після ракетного обстрілу у Львові засідали 13 делегацій країн-учасниць НАТО

Україна може вступити до НАТО без ПДЧ, - США

НАТО підтримуватиме Україну до її перемоги: зустріч у Берліні

Велика Сімка надаватиме Україні військову та оборонну допомогу скільки буде потрібно

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів