Після ракетного обстрілу у Львові засідали 13 делегацій країн-учасниць НАТО

17:47 17 травня 2022 р.

Фото до новини

13 делегацій країн-учасниць НАТО обговорили порядок денний, який Україна спільно з країнами, які входять до альянсу, буде відстоювати на сесії Парламентської асамблеї НАТО у Вільнюсі наприкінці травня.

Про це повідомив начальник Львівської військової обласної адміністрації Максим Козицький, пише Dailylviv.com"Мав честь взяти участь у засіданні Міжпарламентської ради Україна-НАТО (UNIC), яке відбулося сьогодні у Львові".

Сьогодні, 17 травня, у НУ «Львівська Політехніка» відбулось засідання Міжпарламентської Ради Україна-НАТО (UNIC), інформує пресслужба ЛОВА.

Членів Міжпарламентської Ради привітав начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.  

«Ви вирішили приїхати у Львівську область після ще одного ракетного удару, який був цієї ночі. Величезне дякую за вашу сміливість. Це також засвідчує вашу підтримку і бажання бути разом з українським народом. Символічно, що ця зустріч відбувається на Львівщині. Наш регіон протягом багатьох років був ідейним локомотивом євроатлантичної інтеграції України та виступав центром підготовки, спільних тренувань і навчань для військових.

Дякую кожному солдату, офіцеру та усім інструкторам НАТО, які брали участь у вишколі наших захисників від 2014 року. Знання, які воїни отримали під час спільних тренувань, суттєво впливають на той результат, який наша армія показує у протистоянні росії зараз», – акцентував Максим Козицький.

Він наголосив, що сьогодні українці зі зброєю в руках захищають від росії цінності, які декларує уся Європа.

«Ми точно готові до озброєння за стандартами НАТО, але і наші воїни готові передати безцінний бойовий досвід, який здобули дорогою ціною. Зараз Україна бореться на передовій за мирне майбутнє Європи, і це майбутнє неможливе без повноцінної інтеграції нашої держави у євроатлантичні структури. Настав час долучити Україну до колективної безпеки як державу, яка на полі бою довела право вирішувати свою долю і гарантувати безпеку для континенту», – додав очільник області.

Ректор НУ «Львівська Політехніка» Юрій Бобало розповів про здобутки вищого навчального закладу, освітній процес та активну участь студентства і викладачів у допомозі ЗСУ.

«У нашому університеті навчається більше ніж 30 тисяч студентів, працюють понад 500 докторів наук, 1400 кандидатів наук. Попри війну ми забезпечуємо безперебійний навчальний процес. Студенти та аспіранти активно працюють, щоб допомогти війську. В університеті функціонує багато волонтерських центрів, які допомагають державі у боротьбі з російським агресором. Близько чотирьох тисяч переселенців на сьогодні живе на території НУ «Львівська Політехніка». Ми ні на мить не сумніваємось, що Україна переможе у цій війні. Дякую за допомогу, яку ви надаєте нам»,  –  зазначив Юрій Бобало.

Співголова Міжпарламентської Ради Україна-НАТО (UNIC) Міхал Щерба підкреслив, що делегація приїхала, аби висловити солідарність у боротьбі, яку веде проти агресора український народ.

«Основне запитання, яке сьогодні хочемо вам поставити: як ми ще більше можемо допомогти Україні? Усі ми дуже захоплюємось відвагою та сміливістю вашого народу на тлі російської агресії. Я б хотів висловити нашу глибоку повагу українським Збройним Силам. Ми переконані, що президент росії цією війною хоче розчавити вашу демократію та залякати інші суверенні держави. Щодня ви відстоюєте ті цінності, які є фундаментальними для держав-членів НАТО та усього мирного світу. Наша позиція очевидна – ми продовжуємо надавати підтримку Україні, тісно координуючи зусилля з вашою делегацією», – наголосив Міхал Щерба.

Він також акцентував на тому, що країни-члени НАТО повинні надавати ще більше новітньої зброї Україні.

«Ми спочатку зосереджувались на зброї пострадянських часів, але зараз намагаємось стимулювати уряди забезпечити Україну новітніми видами зброї. росія нападає не лише на Україну, це фактично неоголошена війна проти НАТО. росія намагається переписати безпекову структуру Європи. Ми повинні зробити так, аби росія заплатила високу ціну у політичному та економічному сенсах. Окрім економічних санкцій, вона має бути ізольована на всіх площинах. Наша довгострокова політика щодо росії не повинна змінюватись жодним чином, якщо навіть виникне враження, що йде деескалація чи зміни у політиці росії», – підкреслив Міхал Щерба.

Інші представники делегації теж висловили свою підтримку українському народу.  

Також порушили питання важливості розблокування портів і продовольчої безпеки світу. Окремо обговорили ситуацію в Маріуполі та звільнення українських захисників.

Окрім зустрічі у НУ «Львівська Політехніка», делегація відвідала також місце, де проживають тимчасово переміщені особи.

Обстрілюють всю територію України впритул до кордонів з ЄС: у міноборони прокоментували нічні ракетні удари

Наслідки нічного ракетного удару у Новояворівській громаді, - подробиці від голови (відео)

Одна із найбільших атак: Садовий розповів, чому у Львові не приземлилася жодна ракета

Україна може вступити до НАТО без ПДЧ, - США

НАТО підтримуватиме Україну до її перемоги: зустріч у Берліні

Велика Сімка надаватиме Україні військову та оборонну допомогу скільки буде потрібно

Україна може виграти війну з Росією

 
 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів