У Львові розповіли, як розпізнати кишенькові політпроєкти олігархів

09:36 18 вересня 2020 р.

Фото до новини

Попри те, що Верховна Рада провалила голосування законопроєкту про викладання у вишах іноземними мовами, авторства нардепів від "Слуги народу", радіти не варто. Адже самий факт, що після Революції Гідності і в часи війни з Росією у нас намагались узаконити мову окупанта, є ганебним.


Відео: Львівський пресклуб

Так вважає Іван Василишин, керівник Львівської міської організації «Конгрес українських націоналістів», пише DailyLviv.

- Найбільше обурює те, що в парламенті нині вирішують долю України 210 її відвертих ворогів, бо саме стільки проголосували «за» цей закон, –  сказав він на засіданні «Як запобігти проникненню агентів російського впливу в місцеві ради Львівщини?» у Львівському пресклубі. – Такої кількості колаборантів і агентів Кремля у нас не було навіть при Януковичі.

Аби ці колаборанти не проникли в місцеві органи самоврядування, виборець має бути дуже пильним і зважати на певні речі, які на перший погляд не є підозрілими. А в тому, що Росія простягає свої руки і до Львіщини на місцевих виборах, Іван Василишин сумнівів не має. За його словами, близько 60% від загальних коштів, які в нашій області «вливають» у вибори, це - фінанси або проросійських олігархів, або Росії.

- Звертайте увагу на людей, а не на проєкти, – порадив  український націоналіст. – Аналізуйте. Якщо це - свіжа політична сила, то думайте, звідки у неї кошти. Тому що радше за все перед вами - черговий «кишеньковий» проєкт когось з олігархів. Не голосуйте за «стрибунців», які перескакують з однієї партії в іншу. Бійтеся людей «честі і совісті», якщо вони гучно про неї кричать. Одна з політичних сил, наприклад, має таке гасло. Але складається вона переважно із силовиків і колишніх військових, які здали Крим без єдиного пострілу. А особисто я вважаю, що люди честі і совісті так не чинять, вони приймають бій.

Також Іван Василишин не схвалює регіональні партії:   

- Це недобре, коли такі сили масово з’являються в різних куточках держави. Вони декларують, що прагнуть розвивати свій регіон, проте українцям потрібна консолідація, а не розпорошення.

Найголовніше, вважає український націоналіст, не втрапити на гарні обіцянки кандидата, який встиг забруднитися співпрацею з КДБ або ж сам працював у цій структурі.

- Я вважаю, що СБУ мусить скласти список таких людей і оприлюднити на своєму ресурсі, щоб кожен українець знав ці прізвища. Таким людям шлях у політику чи на державну службу має бути заборонений. Адже колишній «кагебешників» не буває, – наголосив Іван Василишин.

У Львові заявили, що Зеленський віддав Галичину і Донбас «під опіку» Ахметову (відео).

У Львові вміють протистояти медведчукам, але більшу загрозу становить московська церква, - політолог.

Загадка для львів’ян: що було раніше - Альфа Джаз Фест чи Андрій Садовий?

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів