У Львові розповіли про те, які кризи спричинить розкол у фракції «Слуга народу» і здорожчання газу

14:22 7 вересня 2020 р.

Фото до новини

В Україні назріває парламентська і політична кризи. Бо попри те, що у парламенті засідає монобільшість, усі важливі рішення приймаються де-факто не у Верховній Раді, а в адміністрації президента.


Відео: Львівський пресклуб

Про це на пресконференції у Львові заявив Сергій Власенко, заступник голови партії ВО «Батьківщина», народний депутат України:

- Ми спостерігаємо повну некерованість державою з боку уряду. При цьому не можна говорити про те, що не може впоратись «уряд Гончарука» чи «уряд Шмигаля» – бо немає таких урядів. Є «уряд Зеленського», адже усі рішення нині приймаються на Банковій, пише DailyLviv

Такої єдності, як рік тому, у фракції монобільшості вже немає, каже народний депутат.  

- Є певний розкол у фракції «Слуга народу», вони вже не можуть набрати 226 голосів з того чи іншого питання. Яскравим прикладом стало голосування про «Закон про держслужбу», в який президент вніс аж п’ять поправок, але заледве прийняли лише одну,  – сказав Сергій Власенко. 

На його думку, вже до кінця осені Україна має бути готовою до парламентської та політичної кризи. 

- Місцеві вибори можуть стати каталізатором такої кризи, – вважає політик. – Але головною причиною будуть не вони, а недолуге керування непрофесійної команди. Восени різко підскочать тарифи на газ. Якщо раніше ці тарифи зменшували на 2-3%, то тепер їх різко піднімуть на 43%. Реакція бізнесу на карантинні обмеження теж неминуча, а отже ціни на найнеобхідніші товари також зростуть. Я не хочу нікого лякати, але вже за місяць-два ми відчуємо, що таке справжня економічна криза. І вона неминуче призведе до політичних зрушень. 

За словами Сергія Власенка, він зовсім не здивований, що команда Зеленського привела країну до економічного колапсу за такий короткий термін.  

- Технологія нових облич, яку українцям продавали останні 5 років, – це всього лише технологія. Це по суті – шоу. Люди купились на неї в надії на зміни. Але біда в тому, що серед цих облич не було фахівців своєї справи. Такі афери зазвичай не можуть тривати довго, сумні наслідки ми пожинаємо вже дуже скоро, –  наголосив Сергій Власенко. 

У пресконференції у Львівському пресклубі, яка мала тему «Прогнози політичної осені: парламент та місцеві вибори», також взяв участь голова Львівської обласної організації ВО «Батьківщина», депутат Верховної Ради Михайло Цимбалюк. Він розповів про особливості партійної стратегії виборчої кампанії на Львівщині.

Санкції Росії проти Порошенка напередодні місцевих виборів – це дружня допомога від Путіна, - політик у Львові.

Виборчий процес розпочався у суботу, 5 вересня, - ЦВК.

На Львівщині селищними і сільськими комісіями керуватимуть переважно жінки-представниці парламентських партій.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів