На Львівщині селищними і сільськими комісіями керуватимуть переважно жінки-представниці парламентських партій

14:18 28 серпня 2020 р.

Фото до новини

У селищних та сільських комісіях у Львівській області разом працюватимуть 606 осіб. З них 80% жінки, 20% - чоловіки.

Найбільше представників у комісіях та керівних посад отримали партії, які мають фракції у поточному скликанні Верховної Ради України. 

Про це DailyLviv повідомила Громадянська мережа ОПОРА у Львові.

Загалом до складу 16 селищних та 18 сільських ТВК на Львівщині увійшли представники від 24 політичних партій. Найбільше членів комісій у «Європейської солідарності» - 93 особи, по 92 - у «Слуги народу» та ВО «Батьківщина». В «Опозиційної платформи - За життя» - 87 осіб, у «За майбутнє» - 47 осіб, у «Голосу» - 43 особи. 

Таким чином представники парламентських партій сумарно обіймають 456 членів комісій, що становить 75% від загальної чисельності сільських та селищних ТВК на Львівщині. Ці високі показники є навіть вищими, аніж за підсумками формування обласних, районних та міських ТВК.

Серед позапарламентських партій найбільше членів цих комісій у Радикальної партії Олега Ляшка та Народного Руху України, які на Львівщині йтимуть разом - 11 та 29 представників відповідно. У «Громадянської позиції» 25 представників, в Української Галицької Партії - 20 осіб, у ВО «Свобода» - 13 осіб, у «Нашого краю» - 12 осіб. 

Загалом 18 позапарламентських партій мають 150 з-поміж 606 членів ТВК, що становить лише 25% від загального кількісного складу.

Керівні посади у сільських та селищних комісія у Львівській області поділили між собою 16 політичних сил. Представники парламентських партій обіймають 87 з-поміж 102 посад голови, заступника голови чи секретаря. А це - 85% від загальної кількості. Решту 15 керівних посад отримали представники 9 місцевих організацій політичних сил.

У «Європейсько солідарності» 23 керівні посади, у ВО «Батьківщина» - 22, у «Слуги народу» - 20, в «Опозиційної платформи - За життя» - 8, у «Голосу» - 7.

Представники «Європейської солідарності» і ВО «Батьківщини» отримали посаду голови, заступника або секретаря комісії у сільських і селищних комісіях у всіх районах Львівської області. До керівного складу сільських та селищних ТВК у Дрогобицькому та Золочівському районах не увійшли кандидати від «Опозиційної платформи - За життя» та «Голосу». 

Партія «Слуга народу» не матиме жодного голови, заступника чи секретаря, за винятком комісій у Яворівському районі.

Нагадаємо, що Центральна виборча комісія на засіданні 8 серпня призначила на 25 жовтня ибори депутатів сільських, селищних, міських рад територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів в усіх 24 областях України.

У Львівському районі утворили та сформували 13 сільських і селищних ТВК. Перелік.

На Львівщині вибори будуть у сім райрад замість 20-ти.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів