У Львові хочуть скасувати результати виборів до Львівської міської ради, - аналітик ОПОРИ

21:14 8 листопада 2020 р.

Фото до новини

Сьогодні розпочався, а завтра продовжиться розгляд справи у Львівському окружному адміністративному суді за позовом кандидата від партії "Наш край" проти Львівської міської ТВК.

Про це інформує аналітик ГМ "ОПОРА" Тарас Радь, пише DailyLviv.

За фактом, оскарження підтримує низка інших партій, які не подолали 5% бар'єр, проте вони публічно не фігурують у справі.

"Оскаржують протоколи про підрахунок голосів близько 20 виборчих дільниць у межах Франківського територіального виборчого округу, на тій підставі, що копії, які є в розпорядженні позивача, відрізняються від тих, на основі яких були встановленні підсумки голосування у протоколі Франківської районної ТВК у м. Львові. Чи справді це так, будуть завтра розглядати у суді",- написав аналітик.

Проте, за його припущенням, найбільш ймовірно - кінцевою метою судового позову є скасування рішення Львівської міської ТВК про результати виборів депутатів Львівської міської ради.

"Як треті сторони у процесі виступлять усі п'ять партій, які згідно з рішенням ТВК потрапили до складу міської ради. Як свідок також буде виступати голова Львівської міської ТВК.

На перший погляд позовні вимоги у справі виглядають не надто переконливими. До опівночі позивач має надати уточнення з переліком номерів виборчих дільниць, на яких, як він вважає, мають місце розбіжності у протоколах, оскільки про це забули вказати у позовній заяві. Завтра побачимо доказову базу позивача і почуємо аргументацію, щоб зрозуміти наскільки обгрунтованими є його позивні вимоги",- зазначив Тарас Радь.

Слуга народу захотів перерахувати голоси на виборах Львівської міськради.

Голова Львівської обласної ТВК звернувся у поліцію щодо роботи Львівської міської територіальної виборчої комісії

Коаліційні перемовини у ЛМР: хто - з ким

Створено портрет нового депутата Львівської міської ради

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів