Коаліційні перемовини у ЛМР: хто - з ким

11:10 4 листопада 2020 р.

Фото до новини

Львівська міськрада 8-го скликання складатиметься з депутатів 5 партій, які вже ведуть “коаліційні перемовини” щодо більшості у раді. Окремо обговорюється питання підтримки кандидатів у мери у другому турі, до якого потрапили чинний мер Львова Андрій Садовий (39,96%) та Олег Синютка (31,03%).

Про це інформує Рух Чесно.

У новообраному складі ради кожен третій депутат вже був у попередній каденції. 25% депутатів — безпартійні. Що стосується жінок, то їхня кількість після введення гендерної квоти збільшилася лише на 1%.

2 листопада 2020 року Львівська міська ТВК оприлюднила офіційний протокол результатів виборів до Львівської міської ради 8-го скликання. 

Згідно з протоколом, до Львівської міської ради пройшли 5 партій. Це “Європейська солідарність” із результатом у 26 депутатів (31,25%), “Об’єднання “Самопоміч” — 17 депутатів (19,43%), “Голос” з 8 депутатами (8,91%), “Варта” — 7 депутатів (6,96%), ВО “Свобода” — 6 депутатів (6,85%).

Більшість у раді — це 33 голоси. Таким чином, тому, хто стане мером, треба буде об’єднувати коаліцію з різних політичних сил.

У коментарях ЧЕСНО представники політсил розповіли деякі деталі переговорів між партіями щодо формування більшості у ЛМР та мерського другого туру.

Чинний мер Львова Андрій Садовий у текстовому коментарі Руху ЧЕСНО повідомляє:

    “Всі, хто любить Львів і хоче для нього ще більше добрих змін — є і будуть нашими союзниками. Політичні гасла і бренди закінчились після закриття дільниць для голосування. Тим більше в раду не потрапили жодні проросійські сили. Далі починається господарка. У всіх п’яти партій, які потрапили в раду, є люди, які мають добрі ідеї для міста”.

Лідер виборчого списку ЄС до ЛМР Петро Адамик відзначає:

    “З усіма готові працювати для розвитку міста. Ми вважаємо, що буде міський голова Олег Михайлович Синютка. Можливо, якийсь час “Самопоміч” буде так трошки в стороні. В нас, Богу дякувати, ні ОПЗЖ не зайшло, і Шарій. Ніхто з неукраїнських сил не зайшов. Тому тут всі патріотичні, усі однодумці. Звичайно, що “Свобода”, “Варта”, “Голос”, от так, по лінійці”.

Другий номер у списку “Голосу” до ЛМР Андрій Дячишин наголошує, що політична сила готова співпрацювати з тими, хто зголоситься виконувати програму, з якою йшли партійці:

    “Складно змиритись з тим, що Ярослава Рущишина (кандидата “Голосу” — прим. ЧЕСНО) нема у другому турі. Ми готові були брати на себе відповідальність. Зараз треба обирати серед двох. На жаль, ми не зайшли у такій кількості, щоб диктувати умови. Нам би не дуже хотілося заполітизовувати міську господарку. Є дві найбільші сили — це ЄС та “Самопоміч”. Вони виглядають як антагоністи, бо ще мерські вибори в процесі. Ми ведемо переговори і з одними, і з другими. Ми абсолютно готові бути у більшості. Ми в процесі консультацій”.

Лідер партії “Варта” Ігор Зінкевич наголошує, що їхня партія, аби визначитися з тим, кого підтримувати в другому турі, чекає на відповіді кандидатів:

    “Поки ми просто озвучили своє бачення щодо інфраструктури, щодо медицини, щодо незаконних забудов. Якщо вони будуть працювати по нашій програмі в плані розвитку міста, то будемо сідати дальше за стіл переговорів. Думаю, що ще мінімум тиждень ми ніяких пропозицій не будемо приймати точно. Наші пропозиції в принципі не радикальні, а кардинальні з тих проблем, що наболіли в львів’ян. Для мене не настільки стоїть питання політичних речей, міська рада має бути більш господарча. Ми хочемо розуміння, як воно буде реалізовано, а не обіцянок і планів”.

Позицію “Свободи” озвучив другий номер списку Маркіян Лопачак:

    “Не готовий поки жодних коментарів на цю тему давати. Я думаю, ніхто зараз не готовий. Нам комфортно працювати виключно з тими, хто підтримує наші ідеологічні засади. Іншими словами можна сказати, що ми готові об’єднуватися з хорошими людьми. Це розмова просто передчасна”.

Голова Львівської обласної ТВК звернувся у поліцію щодо роботи Львівської міської територіальної виборчої комісії.

Вибори до Львівської обласної ради: оголошені партії-переможці.

За кого проголосував Львів: партії, які увійшли до ЛМР. Протокол ТВК.

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів