У Львівському університеті підтримали волонтера і доцента Святослава Літинського

14:01 11 вересня 2022 р.

Фото до новини

Спільнота викладачів, працівників і студентів факультету прикладної математики та інформатики Львівського націрнального університету ім І.Франка підтримали волонтера і доцента Святослава Літинського.

Про це повідомлено у Facebook, пише Dailylviv.com.

"Спільнота викладачів, працівників та студентів факультету висловлює беззастережну підтримку доценту факультету Святослав Літинський, відомому громадському активісту та багаторічному волонтеру, і обурена спробами компроментації його діяльності.

Святослав публічна особа, в мережі можна знайти десятки матеріалів різних ЗМІ, цитуємо тут розмову Львівського університету зі своїм відомим випускником",- йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у відомого волонтера Святослава Літинського відбувся обшук. Його дружину забирає швидка (відео).

Обшуки провели також у партнера Літинського - Назарія Островського.

На Львівщині волонтери об'єдналися проти репресій правоохоронців.

Як відомо, учора голова Нацполіції Ігор Клименко погрозив львівським волонтерам кримінальною відповідальністю.

Нагадаємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

На черговій сесії Львівської обласної ради, яка відбудеться 20 вересня, депутати планують заслухати інформацію правоохоронних органів влади про стан справ щодо переслідувань осіб, що займаються волонтерською діяльністю на території Львівщини.

Довідка:

Святослав Літинський — український громадський діяч, доктор філософії з фізико-математичних наук, викладач, відомий захисник української мови.

Закінчив магістратуру на факультеті прикладної математики та інформатики у 1999-2003 рр., та аспірантуру – 2003-2007 рр.

Став першим громадянином України, який через суд отримав внутрішній паспорт без російськомовної сторінки, виборов необхідність маркувати побутову та електронну техніку українською мовою іноземними компаніями. 

Є головою ГО “Незалежні” та одним із найактивніших учасників громадської ініціативи И так поймут! З 2012 року через судові позови відстоює державну мову, якщо є порушення чинного законодавства. Серед найвідоміших виграних справ: справа про пральні машини, мікрохвильові печі, панелі приладів автомобілів, маркування клавіатур, виписки та позов проти Апарату Верховної Ради України.

Літинський подав в суд на Нацраду, яка не чує російської на телеканалах Коломойського, Ахметова, Фірташа, Льовочкіна

Мовним обмудсменом в Україні може стати львів'янин Святослав Літинський

Виграв суд проти Кабміну, але рішення не виконують 4 роки, – науковець

Львів’янин Святослав Літинський домігся оформлення паспорта без російської мови

Святослав Літинський став одним із керівників Української Галицької партії

Львів'янин Святослав Літинський отримав заповнений винятково українською мовою паспорт

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів