Львів’янин Святослав Літинський домігся оформлення паспорта без російської мови

09:31 26 травня 2015 р.

Фото до новини


Фото: oborona.lviv.ua

«Українізатор» побутової техніки, банків та соціальні мережі знову здобув перемогу.

Ще в листопаді 2014 року пан Святослав подав до суду скаргу, вимагаючи вилучити з його паспорта графи, заповнені російською мовою, і виграв справу в першій інстанції. Проте міграційна служба подала апеляцію, і справа затяглася.

І ось – остаточна крапка. Наразі чоловік подав документи на оформлення нового паспорта і чекає своє посвідчення особи громадянина, написане винятково українською.

Цікаво, що ініціативу львів’янина підтримали й інші активісти з різних міст України, які також через суд добиваються свого права отримати паспорт без російської мови. Святослав Літинський розповів:

«Зі мною зв’язувалися люди з усієї України та просили поради, бо також хотіли паспорт українською. Я розробив цілий алгоритм, тож iз радістю підказував. Знаю, що подібні суди першої інстанції тривають, чи вже навіть виграні в Києві, Сумах, Одесі, Закарпатській та Миколаївській областях.

Проте в день, коли я виграв апеляцію, був затверджений новий зразок паспорта, який уже більш-менш відповідає законодавству. Тож усі, хто має причину змінити паспорт (зміна імені, прізвища, паспорт загублений чи пошкоджений...), тепер отримуватимуть паспорт громадянина України без дубляжу інформації російською».

Про це повідомили сьогодні, 26 травня, в київській газеті «Україна Молода».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів