У Чорному морі почалися військові навчання США, Болгарії й Румунії

12:15 12 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Reuters

Зокрема в них бере участь американський ракетний есмінець «Truxtun» (на фото).

Як передає в середу російська інформагенція «РИА Новости» з посиланням на «Рейтер», командування ВМС Болгарії оголосило про початок спільних військових навчань із Румунією та США в Чорному морі, які мали початися ще 11 березня, проте старт було відкладено на добу через несприятливі метеорологічні умови. Навчання із забезпечення безпеки пройдуть у територіальних водах Румунії. Навчання 

У них братимуть участь фрегат болгарських ВМС, три румунські кораблі та американський есмінець із керованою ракетною зброєю «Truxtun», який є частиною авіаносної ударної групи на чолі з авіаносцем «George H.W. Bush», котрий діє в зоні відповідальності шостого флоту ВМС США. Цей есмінець типу «Arleigh Burke» оснащений системою сповіщення й протиповітряної оборони «Aegis2 із протиракетами, а також крилатими ракетами «Tomahawk». 

Як повідомляв «Щоденний Львів», ракетному есмінцю США «Truxtun» наказано гарантувати мир і стабільність у Чорному морі, а голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Мартін Демпсі заявив, що він розмовляв з військовими – колегами з Росії, й послав чіткий сигнал Україні та членам НАТО: США готові «відповісти військовими в разі необхідності».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів