Ракетному есмінцю США «Truxtun» наказано гарантувати мир і стабільність у Чорному морі

18:28 9 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: wikimedia.org

Про це повідомляє в неділю капітан цього корабля Ендрю Бін.

За його словами, команда американського ракетного есмінця «Truxtun» отримала наказ гарантувати мир і стабільність у Чорному морі. Інформуючи про це сьогодні, 9 березня, «5 канал» додає:

«Судно перебуває в румунському порту «Констанца», відстань від якого до Одеси морем становить близько 100 кілометрів.

«Truxtun» прибув до Чорного моря на запрошення Бухареста для участі в спільних навчаннях. Він є частиною Другої ударної групи флоту США.

Флагманом її є атомний авіаносець «USS George HW Bush». Це судно зайшло в турецький порт «Анталія».

Майже два десятки інших кораблів групи прибули до сусідніх портів середземноморського узбережжя Туреччини. Завтра Військово-моські сили США розпочнуть навчання в північно-західній частині Чорного моря».

Як повідомляв «Щоденний Львів», голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Мартін Демпсі заявив, що він розмовляв з військовими – колегами з Росії, й послав чіткий сигнал Україні та членам НАТО: США готові «відповісти військовими в разі необхідності»; завтра Військово-морські сили США розпочнуть навчання в північно-західній частині Чорного моря, американський ракетний есмінець «Truxtun» уже увійшов у Чорне море, Туреччина дозволила пройти в Чорне море й авіаносцю США «USS George HW Bush».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів