Туреччина дозволила авіаносцю США пройти в Чорне море

21:19 5 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: info-svit.org.ua

Джерела ЗМІ в її уряді повідомили в середу, що він перетне Босфор упродовж наступних двох днів.

Про це інформує сьогодні, 5 березня, турецька газета «Hürriyet Daily News», посилаючись на джерела в уряді своєї країни, які не уточнили те, яке саме американське військове судно пропустили в Чорне море. Натомість «iPress.ua» інформує в середу:

«Секретар Ради національної безпеки і оборони України Андрій Парубій вважає, що наближення до акваторії Чорного моря авіаносця ВМС США «Джордж Буш» сприятиме забезпеченню безпеки в усьому регіоні. Відповідаючи на питання, чи відомо йому щось про плани американського авіаносця «Джордж Буш», про наближення якого говорять у ЗМІ, Андрій Парубій зазначив: «Я можу сказати, що з цього приводу проходили переговори з нашими партнерами. І це один з механізмів забезпечення безпеки в регіоні. Адже ми усвідомлюємо, що події, які провокує Російська Федерація в Криму, які провокують російські військові, можуть викликати конфлікт, який може вийти далеко за межі Криму».

Учора повідомлялося, що авіаносець ВМС США «Джордж Буш» з групою з 17-ти менших кораблів і трьох підводних човнів наближається до Чорного моря. Зараз бойовий корабель США пришвартувався в Греції, в порту Піреї. Відстань звідти до Криму складає близько 600 миль, тоді як для 100% ефективності авіаносець може стояти на рейді від цілей в двох тисячах миль».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів