Американський ракетний есмінець «Truxtun» уже увійшов у Чорне море (відео)

22:24 7 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: tsn.ua

Цей бойовий корабель подолав у п’ятницю Босфорську протоку й рухається на північ.


Відео: jeniffer adain

Про це повідомляє сьогодні, 7 березня, «ТСН.ua» з посиланням на «CNN», й додає: «Американські військові кажуть, що нічого надзвичайного в цьому немає. Судно має взяти участь у військових навчаннях разом з кораблями Румунії і Болгарії, які є учасниками НАТО. Військові пояснюють, що ці навчання були заплановані задовго до початку кризи в Україні і вторгнення армії Росії в Крим».

Натомість «Newsru.ua» інформує в п’ятницю:

«Американський ракетний есмінець «Тракстон» (Truxtun) перетнув протоку Босфор і увійшов у Чорне море, повідомляють у п'ятницю 7 березня західні ЗМІ. Напередодні ВМС США оголосили, що цей корабель залишив грецький порт Суду, щоб взяти участь у навчаннях з військово-морськими силами Румунії та Болгарії в Чорному морі, зазначає «Інтерфакс-Україна».

«Перебуваючи в Чорному морі, корабель зайде в порт, а також візьме участь у заздалегідь запланованих навчаннях з союзниками і партнерами в регіоні», – наголошується в заяві. «Місія була запланована задовго до відбуття корабля з США», – підкреслюється в документі.

Про те, що американський есмінець «Truxtun» пройшов протоку Босфор і зайшов у Чорне море написав також керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук на своїй сторінці в «Facebook».

«Не відстежував новин, але про всяк випадок: в 15.55 американський ракетний есмінець «Тракстон» пройшов протоку Босфор. Власне, про те, що сьогодні американський есмінець увійде в Чорне море, ми писали 4 дні тому», – повідомив Тимчук. Також він зазначив, що, за наявною у нього інформацією, «ніякі інші американські бойові кораблі в Чорне море не входили і входити поки не планують».

Як раніше повідомили на офіційній сторінці ВМФ США, ракетний есмінець Truxtun вийшов з затоки Соуда 6 березня для проведення навчань і передбачених зобов'язаннями операцій у сфері безпеки в Чорному морі з Військово-морськими силами Румунії і Болгарії. При цьому повідомлялося, що операції з участю есмінця були заплановані заздалегідь, ще до відбуття його з США.

Есмінець «Truxtun» з екіпажем близько 300 моряків діє в рамках групи супроводу авіаносця «USS George HW Bush». Повідомлялося, що 6 березня турецька влада дали дозвіл авіаносцю ВМС США «George HW Bush» на проходження протоки Босфор».

Ще одне відео: http://www.youtube.com/watch?v=-9AnQf7eFng

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів