США готові відповісти на загрозу Україні військовими

23:04 8 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: atlanticcouncil.org

Про це заявив у суботу голова Об'єднаного комітету начальників штабів Сполучених Штатів – генерал Мартін Демпсі.

Як повідомляє сьогодні, 8 березня, сайт Атлантичної ради НАТО, голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Мартін Демпсі заявив, що він розмовляв з військовими – колегами з Росії, й послав чіткий сигнал Україні та членам НАТО: США готові «відповісти військовими в разі необхідності». Демпсі також зазначив, що американські дипломати працюють цілодобово, щоб врегулювати ситуацію із захопленням Росією українського Криму, й конкретизував: «Ми намагаємося сказати (Росії. – Ред.) не нагнітати ситуацію далі в Східній Україні, і дозволити створити умови для врегулювання ситуації в Криму».

Натомість на запитали про те, чи є ймовірність військового втручання США в умовах кризи, Демпсі відповів: «Це питання, яке заслуговує того, щоб його оцінили та переглядали відповідно до розвитку подій. У нас є договірні зобов'язання з нашими союзниками по НАТО. І я запевнив їх, що, якщо це договірне зобов'язання буде задіяно (в Європі), ми відповімо».

Демпсі також попередив про те, що вторгнення російських військових до Криму створює ризики для всіх країн Європи і союзників по НАТО, й пояснив: «Якщо Росія має право зробити це... Увійти в суверенну країну під приводом захисту етнічних росіян в Україні, то це створює ризики для Європи в місцях, де є етнічні анклави».

Як повідомляв «Щоденний Львів», США розпочали в Чорному морі військові навчання, спільні з Болгарією й Румунією, американський ракетний есмінець «Truxtun» уже увійшов у Чорне море, Туреччина дозволила пройти в Чорне море й авіаносцю США.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів