Три сценарії приєднання білоруської армії до російського вторгнення в Україну

20:51 15 січня 2023 р.

Фото до новини

Білоруські війська з високою ймовірністю приєднаються до російського вторгнення в Україну в лютому 2023 року.

Про це повідомила в інтерв'ю УНІАН головна редакторка білоруського незалежного ЗМІ Хартія-97 Наталія Радіна, посилаючись на інсайдерську інформацію в Збройних силах Білорусі, пише Dailylviv.com.

Є кілька сценаріїв, за якими білоруські війська можуть бути введені в Україну, заявила Радіна з посиланням на анонімне джерело в білоруській армії. 

По-перше, армія Білорусі може взяти участь у російському вторгненні в Україну, щоб відволікти українські сили від інших районів, де Росія планує розпочати наступальні дії. 

По-друге, білоруські сили можуть вдертися в Україну з території Росії. 

Нарешті, білоруська армія може приєднатися до російського наступу в Запорізькій області на південному сході України, вважає Радіна.

«Переважна більшість білоруських солдатів не бажають воювати проти українців. Вони готові здатися, як тільки їх перекинуть в Україну, я в цьому впевнена», – сказала Радіна.

Крім того, кількість російських військових у Білорусі постійно зростає. За словами Радіної, 7 січня 2022 року до Могильова на сході Білорусі було перекинуто 11 тисяч російських військових. Наразі на території Білорусі вже перебувають «десятки тисяч російських військ», стверджувала Радіна.

12 січня командувач Об'єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв заявив, що ситуація на території Білорусі не становить безпосередньої загрози для будь-яких наземних операцій проти України.

А сьогодні перший заступник державного секретаря Ради безпеки РБ Павло Муравейко розкрив в ефірі телеканалу СТВ подробиці спільного льотно-тактичного навчання з авіаційними підрозділами збройних сил Білорусі та Росії, повідомляє БЕЛТА.

Навчання пройде з 16 січня до 1 лютого. Будуть залучені всі аеродроми та полігони ВПС та військ ППО Збройних Сил Білорусі.

До Білорусі прилетіли 8 винищувачів ВКС РФ та 4 вантажні борти, - Беларускі Гаюн

Україна готується до вторгнення Росії з півночі, - командувач

Ближче до кордону з Україною у Білорусі переміщують 24 одиниці військової техніки

Міноборони Білорусі оголосило сьогодні про раптову перевірку бойової готовності збройних сил

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів