Суспільне мовлення запустило резервну студію у Львові в бомбосховищі

11:43 3 червня 2022 р.

Фото до новини

Керівник Суспільного мовлення: «Події важливо висвітлювати не лише в контексті 24 лютого, війна росії проти України тривала століттями».

Голова правління Суспільного мовлення Микола Чернотицький виступив на спеціальному онлайн-брифінгу Європейської мовної спілки за участі медійників Європи і фахівців міжнародного права. Спецбрифінг присвятили темі наслідків війни росії проти України для всього світу — в глобальній економіці, політиці та інформаційній безпеці. Про це Суспільне повідомило Dailylviv.com.

За словами Миколи Чернотицького, з початком повномасштабної війни задля безперервного інформування українців і людей за кордоном про події в Україні центральний офіс Суспільного переїхав до Львова і продовжив мовлення звідти.

«Ми перемістили наш офіс з Києва до Львова, запустили резервну студію у Львові в бомбосховищі, звідки продовжили мовлення у безперервному режимі. Ми постійно на зв’язку з командами наших філій у різних регіонах. Деякі з них зазнали атак російських окупантів — це філії в Чернігові, Харкові, Сумах, Херсоні, на Донбасі. З початком війни ми об’єднали зусилля з чотирма приватними і державним медіакомпаніями, разом з якими продовжуємо виробляти єдиний інформаційний марафон. Кожна медіагрупа виробляє 6 годин телеефіру марафону, — підкреслив голова правління Суспільного Микола Чернотицький у розмові з колегами. — Ми разом з командою вже знаємо, як це — будувати телестудії в укриттях, організовувати в таких укриттях необхідні для безперервного інформування зони Wi-Fi та які мають бути дії телевізійників під час оголошення повітряної тривоги. Це все вже відпрацьовано».

За його словами, окрім центрального телемарафону, Суспільне також транслює окремий інформаційний марафон «Суспільне. Спротив» на регіональних каналах мовника, «адже кількість контенту більше, ніж дозволяє вмістити 6-годинний слот на день у національному марафоні».

Окрім цього, Суспільне продовжує роботу радіостанцій, надаючи контент на різних частотах у всіх регіонах України, у тому числі в тимчасово окупованому Маріуполі, Херсоні. Також мовник розширює цифрові платформи, де кількість підписників з початку повномасштабної війни зросла вдвічі.

«Я дуже радий, що суспільні мовники в Європі, ЄМС роблять неймовірну роботу, підтримують нас, висвітлюючи проблеми в Україні зараз. Але події важливо висвітлювати не лише в контексті 24 лютого. Війна росії проти України тривала століттями. Дуже ціную підтримку України, яка йде від усіх суспільних мовників і всієї об’єднаної Європи». 

Медіаспільнота закликає забрати з нацмарафонів проросійських ведучих. Міністерство проти

Радіопрограми українською мовою з Польщі слухає майже вся Європа

Літнє радіо у Польщі три рази на день говоритиме українською

Російська пропаганда сіє паніку серед львів`ян

Телекомпанія Козицького здобула два дозволи на місцеве мовлення у Львові і Самборі

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів