Російська пропаганда сіє паніку серед львів`ян

12:30 19 березня 2020 р.

Управління СБУ у Львівській області

Управління СБУ у Львівській області
Фото: rbc.ua

Працівники підрозділу кібербезпеки Управління СБУ у Львівській області, починаючи з 17 березня, відзначають зростання кількості фейкових публікацій у регіональних інтернет-ЗМІ щодо ситуації навколо поширення коронавірусної інфекції.

Про це повідомили в четвер, 19 березня, в Управлінні СБУ у Львівській області, де також розповіли: «Один із відомих регіональних ресурсів розмістив статтю, де начебто невстановлені особи в захисних масках потай винесли тіло померлого від коронавірусу із львівської багатоповерхівки. Цю публікацію із посиланням на український ресурс для створення правдоподібної картинки поширило видання з російським доменом».

«Ще одна маніпулятивна публікація з`явилася в іншому рейтинговому проросійському ЗМІ. У матеріалі наведено нібито рекомендації Львівської ОДА щодо запровадження карантину у місті. При цьому назва статті сформульована так, аби спричинити поширення паніки серед громадян», – поінформували також в обласному управлінні СБУ.

«Така ж ситуація спостерігається на деяких телеграм-каналах. Зокрема, в одній із спільнот виявлено користувача, який підшукує платформи з продажу українських акаунтів, що мають понад 10 тисяч підписників. Також його цікавлять спільноти, де об`єнуються соціально вразливі категорії громадян», – розповіли також в обласному управлінні СБУ.

«Аналіз цих дописів свідчить, що завданням зловмисника є поширення панічних настроїв та створення ситуації недовіри до місцевої влади через начебто приховування інформації про коронавірус. СБУ просить громадян вивірено ставитись до подібних інформаційних вкидів та не піддаватися на провокації», – повідомили також в обласному управлінні СБУ.

Як розповідав «ЩЛ», керівниця штабу прийняття оперативних рішень в умовах загрози епідемії коронавірусної інфекції «Covid-19» у Львові Галина Слічна повідомила, що у Львові 24 людини були госпіталізовані з підозрою на коронавірус.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів