США збільшать військову присутність в Україні, за потреби, - Крістіна Квін у Львові

18:43 16 квітня 2021 р.

Фото до новини

США будуть збільшувати свою військову присутність на території України, якщо у цьому буде потреба з української сторони.

Про це на спільному брифінгу у Львівській області повідомила тимчасово повірена у справах США Крістіна Квін, інформує Суспільне, пише Dailylviv.

"Ми постійно оцінюємо ситуацію та робимо оцінку потреб з українського боку. Ми на постійній основі маємо присутність 160 військових американського контингенту, і якщо, за нашими оцінками, потреба змінюється і треба буде збільшувати (присутність – ред.) – ми це питання розглядатимемо", – сказала Квін.

Також Квін наголосила, що Сполучені Штати залишаються непохитними у своїй політиці із підтримки суверенітету й територіальної цілісності України, включно з Кримом та територіальними водами.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Україна зацікавлена у розширенні програми з підготовки військових.

"Дійсно у восьме відбулась ротація інструкторів США, які на Яворському полігоні у Львівській області проводять навчання української армії. Це наближає нас до стандартів НАТО, це значно підвищує боєздатність збройних сил України. Ми просимо, і будемо докладати зусиль, щоб подібні місії відбувалися не лише на Явірському полігоні, а й в інших областях України", – сказав Шмигаль.

Садовий запропонував відкрити у Львові Генконсульство США. Домовились, що почнуть з Американського дому

Польща за конкретні рішення НАТО для підтримки суверенітету й територіальної цілісності України

 

Міністри закордонних справ країн Балтії летять в Київ з аеропорту Вільнюса

 

Земля горить під ногами військовослужбовців Росії біля кордону з Україною

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів