Міністри закордонних справ країн Балтії летять в Київ з аеропорту Вільнюса

11:47 15 квітня 2021 р.

Фото до новини

Міністри закордонних справ Литви, Латвії та Естонії вирушили до Києва, щоб висловити свою підтримку Україні з огляду на дедалі більшу напругу, яку спричиняє зростання російських сил на кордоні двох країн.

«Цей візит є висловленням міцної підтримки для України в організації захисту її суверенітету, а також демонстрацією того, що подальші провокаційні дії Росії можуть мати погані наслідки», – заявив міністр закордонних справ Литви Ґабріелус Ландсберґіс.

Про це повідомила Українська служба Польського радіо, пише Dailylviv.

Ґабріелус Ландсберґіс зазначив, що «активна військова діяльність Росії, мобілізація військ на кордоні з Україною, все частіші порушення режиму припинення вогню на сході України, широкомасштабна дезінформація підсилює напругу в регіоні, а це жодним чином не сприяє мирному врегулюванню конфлікту та виконанню Мінських домовленостей».

«Той факт, що Росія порушує свої міжнародні зобов’язання, не сприяє зменшенню напруги», – сказав Ландсберґіс. Міністри закордонних справ Литви, Латвії та Естонії – Ландсберґіс, Едґарс Рінкевічс та Ева-Марія Лійметс – вирушать до Києва з аеропорту Вільнюса. Під час візиту запланована зустріч з керівниками МЗС України, зокрема з віцепрем'єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції.

Нагадаємо, що в липні 2020 р. на Донбасі припинено вогонь, але попри це конфлікт загострився. Росія збільшує кількість своїх військ на кордоні з Україною. Посилились сутички на лінії зіткнення, яка відокремлює українських солдатів на Донбасі від сепаратистів, яких підтримує Росія.

Міністри закордонних справ Естонії Єва-Марія Лійметс, Латвії Едгарс Рінкевичс та Литви Габріелюс Ландсбергіс (так подають їхні імена і прізвища українські ЗМІ) відвідають Україну зі спільним робочим візитом на запрошення міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби. Вони проведуть спільну пресконференцію. 

Польща за конкретні рішення НАТО для підтримки суверенітету й територіальної цілісності України

Інструктори НАТО на Львівщині навчали воювати з диверсійними і розвідгрупами

Німеччина подарує мільйони євро на місцеве самоврядування і професійну освіту в Україні

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів