Інструктори НАТО на Львівщині навчали воювати з диверсійними і розвідгрупами

22:34 14 квітня 2021 р.

Фото до новини

На території Міжнародного центру миротворчості та безпеки при Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного відбулися кількаденні польові тренування спеціалістів Військової служби правопорядку. Головною метою було відпрацювання методів припинення постачання до військових частин і містечок наркотичних та інших заборонених речовин, а також пошук і припинення діяльності в нашому тилу ворожих диверсійних і розвідувальних груп.

Про іе інформує Арміinform, пише Dailylviv.

Заняття були розділені на кілька етапів.

Упродовж перших днів іноземні військові інструктори зі Сполучених Штатів Америки та Канади провели теоретичний курс із затримання та обшуку підозрюваних осіб і розповіли про те, як правильно організовувати оборону своїх блокпостів.

А в наступні дні підлеглим старшого солдата Максима Єфременка довелося вже на практиці організовувати пошук каналів постачання заборонених речовин до військових частин та містечок і відбиватись від майже реального противника.

Всі тренування відбувалися в умовах, що максимально наближені до бойових. Зранку військовим правоохоронцям видали карту та умовне завдання штабу. За цими документами вони мали виїхати на певну ділянку реальної дороги, де повинні були організувати тимчасовий пост перевірки, провести контроль руху або зачистити місцевість. Про конкретику завдання військовослужбовці довідались лише тоді, коли відкривали пакет.

Роль терористів у цих навчаннях виконували військовослужбовці унікального підрозділу Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного OPFOR. Цей підрозділ допомагає підняти на значно вищий рівень підготовку військовиків, адже має унікальну специфіку підготовки. І «грають» ці «вороги» по-справжньому, імпровізуючи на ходу.

- Цього року це наші перші подібні навчання, - розповів командир взводу військової поліції старшина Дмитро Карпов. - Вони відбулися дуже плідно й корисно. Незабаром у нас буде ще низка схожих навчань, і ми також сподіваємось, що наші колеги з НАТО поділяться з нами своїм досвідом упровадження військового правопорядку.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів