США не дозволять Путіну маршувати Європою. Україні готують подарунок на Різдво

11:33 28 листопада 2023 р.

Фото до новини

Конгрес США може схвалити додаткове фінансування України та Ізраїлю найближчим часом, заявив речник Палати представників Майк Джонсон.

Про це повідомляє DW, пише DailyLviv.com.

Спікер Палати представників США Майк Джонсон переконаний, що Конгрес до Різдва схвалить надання додаткового пакета допомоги Ізраїлю та Україні. "Я думаю, все це збереться в одне ціле найближчими днями. Я впевнений і оптимістичний, що ми зможемо це зробити, довести до кінця", - заявив він на заході в Сарасоті, штат Флорида, у понеділок, 27 листопада.

Допомогу Ізраїлю Джонсон назвав ключовим пріоритетом для США, ще одним пріоритетом є підтримка України. "Зрозуміло, ми не можемо дозволити Володимиру Путіну маршувати Європою і розуміємо необхідність допомоги (України. - Ред.)", - наголосив спікер Палати представників. Є "відчуття терміновості" у наданні підтримки обом країнам, зазначив він і додав, що члени Конгресу активно ведуть переговори щодо цього.

Читайте також: Без фінпідтримки США і НАТО українці можуть програти війну, а солдати зі США воюватимуть у Європі

Водночас Джонсон висунув умову надання підтримки — за його словами, вона залежатиме від того, чи законодавці зможуть домовитися про зміни в безпековій політиці на кордонах США. Як зазначає Politico, республіканці намагаються досягти цих змін у рамках будь-якого законопроєкту про додаткові витрати.

Раніше лідер демократичної більшості у сенаті США Чак Шумер заявив, що має намір провести голосування щодо фінансування України та Ізраїлю 4 грудня.

У жовтні президент США Джо Байден запросив у Конгресу пакет допомоги у розмірі 61,4 млрд доларів для України та 14,3 млрд для Ізраїлю. З початку повномасштабного російського вторгнення в Україну Вашингтон виділив Києву 113 млрд доларів.

Нагадаємо, палата представників заблокувала допомогу Ізраїлю і Україні.

Як писав  DailyLviv.com раніше, США використали 96% коштів, передбачених на допомогу Україні.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів