Сейм Польщі за спецтрибунал для розслідування російських злочинів проти України

16:22 15 квітня 2023 р.

Фото до новини

У резолюції Сейму Польщі наголошено, що "збройна агресія Російської Федерації проти України є актом агресії, який за своїм характером, тяжкістю і масштабом є грубим порушенням Статуту ООН, а також є злочином агресії".

Про це повідомляє РАР, пише Dailylviv.com.

За резолюцію проголосували 444 депутати, 1 проти та 3 утрималися.

Сейм Республіки Польща підтримує створення Спеціального трибуналу щодо злочину агресії з метою покарання винних у скоєнні цих злочинів, а також зазначає, що для ефективного переслідування цього виду міжнародних злочинів необхідно належним чином забезпечити докази, тому підтримує всі ініціативи щодо цього, зокрема створення Міжнародного центру з переслідування за злочини агресії", – йдеться у резолюції.

У резолюції підкреслено, що притягнення до відповідальності "осіб, винних у скоєнні міжнародних злочинів в Україні та проти неї, зокрема злочинів агресії, має важливе значення для того, щоб показати, що міжнародне право не допускає безкарності і що індивідуальну кримінальну відповідальність можуть нести також лідери держав".

"Сейм Республіки Польща буде постійно підтримувати та продовжувати співпрацю з Україною та іншими партнерами-однодумцями у справі створення Спеціального трибуналу щодо злочину агресії проти України", – заявляє польський Сейм у своїй резолюції.

Доповідач і водночас голова сеймового комітету, депутат від "Права і справедливості" (PiS) Радослав Фоґєль (PiS) підкреслив у четвер під час дебатів у Сеймі, що ухвалення Сеймом цієї резолюції є важливим голосуванням політичної волі для створення такого трибуналу. 

Генасамблея ООН усунула росію з Ради з прав людини: як країни голосували

Росія не виконує рішення Міжнародного Суду ООН про припинення війни в Україні

Російські окупанти почали вчиняти злочини проти людяності, - міністр оборони

Кожна держава в світі має визнати геноцид українського народу, - ВРЦіРО

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів