Санкції проти української влади – на порядку денному Європарламенту (відео)

13:21 5 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: censor.net.ua

Його віце-президент закликав ЄС вжити заходів для припинення антидемократичних дій режиму Януковича.


Відео: INTV.ua

У Європейському парламенті обговорюватимуть введення санкцій проти українських посадовців. У якій формі та проти кого застосують санкції – ще вирішуватимуть.

Головне, кажуть – припинити розгул антидемократичних дій в Україні. Опозиція тим часом просить європарламентарів поставити питання санкцій якомога швидше і закликає Європу перейти від розмов до дій. Мовляв, лише моральної підтримки Заходу зараз Україні замало.

Окрім застосування санкцій, віце-президент Європарламенту Джанні Піттелла, перебуваючи в Україні, засудив застосування сили до мирних протестувальників на Майдані у Києві, а також побиття активістів Євромайдану і журналістки Тетяни Чорновол. Про це повідомляє сьогодні, 5 січня, «Телеканал новин «24».

Під час спільної прес-конференції з донькою лідера опозиції Юлії Тимошенко Євгенією Джанні Пітелла запропонував Євросоюзу вжити заходів для припинення антидемократичних дій режиму Януковича в Україні. Зокрема віце-президент Європарламенту запевнив: «Я закликатиму європейські інституції знайти інші заходи, більш рішучі, щоб зупинити антидемократичні дії в Україні. Ми знайдемо спосіб, як це зупинити».

Джанні Піттелла додав, що йдеться про певну форму санкцій та антикорупційні розслідування. Віце-президент Європарламенту також зазначив, що не він вирішує питання санкцій, проте впевнений, що форми цих санкцій можуть бути різними – від арешту банківських рахунків до обмеження пересування країнами ЄС тих осіб, які забруднили себе недемократичними діями.

Найбільш обурливим випадком порушення демократії та прав людини в Україні він назвав ув’язнення Юлії Тимошенко. Окремо віце-президент відзначив переслідування захисника Юлії Тимошенко Сергія Власенка, а також випадок з побиттям журналістки Тетяни Чорновол. Пітелла сказав, що відвідає її в лікарні після брифінгу.

Раніше в суботу віце-президент Європарламенту Джанні Пітелла зустрівся з лідером партії УДАР Віталієм Кличком. Український політик під час цієї зустрічі наголосив, що потрібні рішучі дії, адже лише моральної підтримки європейських прагнень українців нині недостатньо. Про це інформує «Радіо Свобода».

Як повідомляв «ЩЛ», президентові США дали список чиновників України для санкцій, Євромайдан підтримала світова академічна спільнота, лідер партії «Свобода» пояснив, що опозиція не вживає радикальних кроків через тиск представників іноземних держав

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів