Росія використовує китайські безпілотники у війні проти України

22:59 18 лютого 2023 р.

Фото до новини

Попри санкції Росія продовжує завозити китайські дрони DJI, щоб застосовувати їх у війні проти України.

Як пише Dailylviv.com про це свідчить розслідування The Wall Street Journal, що базується, зокрема, на митних деклараціях. 

Деякі китайські комерційні дрони потрапляють до рф, а потім на фронт, через російських дистриб'юторів, безпосередньо з Шеньчженя, де базується офіс DJI. Іншу частину перевозять через Об'єднані Арабські Емірати.

У Пентагоні занепокоєні тим, що ці безпілотники не лише підживлюють армію рф, але й дозволяють Китаю збирати важливу розвідувальну інформацію з поля бою, що може підвищити військову готовність Пекіна.

«DJI та Китай просто збирають дані, спостерігаючи, як дрони застосовують у бойових умовах. Вони можуть бачити TTPs, тобто тактику, техніки та процедури, зокрема, як дрони реагують на засоби радіоелектронної боротьби», - зазначив високопоставлений чиновник служби безпеки США.

Посольство Китаю у Вашингтоні, відповідаючи на прохання прокоментувати цю статтю, послалося на позицію свого МЗС щодо війни в Україні, яка закликала до деескалації та переговорів. Міністерства оборони та закордонних справ Росії не відповіли негайно на запит про коментар.

Окрім експортних даних, на десятках відео та фотографій, які переглянув Журнал, видно, як російські винищувачі використовують безпілотники DJI в Україні.

США застерегли Китай від надання зброї та боєприпасів Росії

Китай каже, що запропонує мирний план для України: головний дипломат називає конфлікт - війною

Президент Китаю Сі Цзіньпін заговорить про мир у річницю війни

Китай каже, що Рада Безпеки ООН має допомогти припинити війну в Україні

Китай надав Росії політичну підтримку, - генеральний секретар НАТО

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів