Росія розмістить тактичну ядерну зброю у Білорусі

19:26 25 березня 2023 р.

Фото до новини

Росія вже передала Білорусі комплекс "Іскандер", який може бути носієм ядерної зброї.

Росія має намір розмістити тактичну ядерну зброю у Білорусі. Цю новину у суботу поширили спочатку російські, а невдовзі й світові медіа, пише Dailylviv.com.

"1 липня ми закінчуємо будувати сховище для тактичної ядерної зброї в Білорусі", - заявив президент Росії Владімір Путін в інтерв'ю каналу "Росія-24".

Росія вже передала Білорусі комплекс "Іскандер", який може бути носієм ядерної зброї, повідомив президент РФ.

За словами Путіна, Лукашенко давно порушує питання про розміщення в Білорусі російської тактичної ядерної зброї.

За словами Путіна, Росія не передає Білорусі ядерну зброю, а розміщує свою зброю на її території. Російський президент послався на те, що США розміщує свою ядерну зброю у низці країн Європи.

За повідомленням Радіо Свобода, точного визначення тактичної ядерної зброї немає. Передбачається, що йдеться про ядерні боєприпаси меншої потужності та про їхніх носіїв меншого радіусу дії, ніж у разі стратегічної (міжконтинентальної) ядерної зброї. Офіційний радіус дії ракет "Іскандер" - до 500 км, тобто ракети, які розміщені в Білорусі, можуть загрожувати майже всій території Польщі, а частково також сусіднім з нею країнам.

Самопроголошений президент Білорусі Лукашенко ще у серпні минулого року говорив про завершення переобладнання літаків Білорусі для несення ядерної зброї.

"Ми колись з Путіним у Пітері заявили, що переобладнаємо і білоруські літаки Су-24 для того, щоб вони могли нести ядерну зброю. Ви що, думаєте, ми ляпаємо язиком? Усе готово!" – заявив Лукашенко.

Білорусь не буде використана для завдання ядерного удару по Україні, - міністр у Нью-Йорку

У Львові навчають, як діяти під час ядерної, хімічної чи біологічної атаки (відео)

Росія розпочала навчання з ракетними ядерними силами

Російські кораблі вийшли в море з ядерною зброєю

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів